Vuoden ruokamatkailupalkinnon ja Suomen Gastronomien seuran Vuoden Ravintola -tittelin saanut Aanaar sijaitsee entisen hotelli Kultahovin kyljessä, Juutuanjoen alimman kosken partaalla Inarissa. Nykyään hotelli kantaa nimeä Wilderness Hotel Juutua.

Hotelli on perustettu jo vuonna 1937 ja Nikulan suku on johtanut toimintaa kahden sukupolven ajan, mutta nyt hotelli on vaihtanut omistajaa ja se on liitetty Mari ja Jouko Lappalaisen omistamaan Wilderness Hotel -ketjuun. Aanaar jatkaa entiseen malliin ja keittiöstä vastaa Davis Sausnitis, joka oli talossa jo aikaisemman omistajan aikana. Samaten Johanna Fabritius jatkaa ravintolapäällikkönä.

Suomen pohjoisimman fine dining -ravintolan sijainti on Aanaarin voitto: raaka-aineet ja modernisoidut perinneruoat ovat inarinsaamelaisia. Lautaselle tuodaan käytännössä kaikki, mikä kasvaa Lapissa ja sopii ihmiselle. Raaka-aineiden haku ulottuu Jäämerelle saakka. Tuloksena on persoonallinen ja gastronomisesti kiinnostava voimannäyttö Lapin luonnosta.

Ehdoton klassikko on poronkäristys, joka on ollut listalla yli 80 vuotta. Unohtakaa skandikeittiö, Aanaarissa maistuu maailmanluokan Lappi puhtaimmillaan, jota kannattaa käydä maistamassa vaikka kuinka etelästä.

Saamenkielinen aanaar tarkoittaa Inaria.

Äänestäjiltä
Uskomaton ravintola Suomen katolla. Kunnioittaa maakunnallisia raaka-aineita modernilla twistillä. Annokset ovat elämyksellinen ruokamatka raaka-aineiden alkuperäiseen maailmaan: kalaan, metsälle, marjaan ja sieneen.”

Kuva: Aanaar / Wilderness Hotel Juutua.

Aanaar
Saarikoskentie 2, 99870 Inari
Verkossa 
Facebook 
Instagram 
Pöytävaraus Quandoo

 

 

CategoriesYleinen

Facebook Comments