Turun ylpeyden, Kaskis-ravintolan spin-off -idea Kakolanruusu on ehtinyt itsenäistyä persoonallisten ravintolaympäristöjen ja -kokemusten kärkeen. Ravintolan sijainti ja tila ovat vaikuttavat.

Vanhan, historiallisen ja pahamaineisen, entisen Kakolan vankilan tiloissa (ja pihaterassilla) toimiva ravintola saa vauhtinsa sesongeista ja lähialueen raaka-aineista sekä pohjoisesta keittämisen tyylistä avotuligrilleineen, jota todellakin osataan käyttää. Näkemys ja romuluisen fiini toteutus hoitavat homman kotiin. Ravintolasta jää tunne, että siellä tehdään mitä huvittaa, koska osataan, eikä koskaan ole tylsää.

Jos Kakolanruusu on Kaskiksen pikkuveli, maut ovat kuitenkin isoja. Jälki on fiininrosoista, brutaalia ja rouheaa, mutta maut ovat syviä ja leveitä, joita oivaltavat viinit ja cocktailit sekä naapurissa toimivan Kakola Brewingin käsityöläisoluet tukevat. Annokset on suunniteltu jaettaviksi.

Kakolanruusuun menemisesta voi tehdä ohjelmanumeron joko kiipeämällä mäelle portaita pitkin tai turvautumalla kiskoköysihissiin, funikulaariin, jota myös jumikulaariksi kutsutaan, ainaisten toimimattomuuskohtausten vuoksi. Palkinto kuitenkin odottaa ylhäällä.

Äänestäjiltä
Uskallusta ja varmaa toteutusta. Huippulaatua rennolla otteella upeassa miljöössä, jossa musiikki ja valaistus alustavat mainiosti menun hyvät maut, kauniin esille laiton ja henkilökunnan välittävän osaamisen. Mieleenpainuva kokemus.”

Kuva: Kakolanruusu.

Kakolanruusu
Graniittilinnankatu 2, 20100 Turku
Verkossa 
Facebook
Instagram 

 

CategoriesYleinen

Facebook Comments