Turun Aurajokirannan semiklassikko Ravintola Smör on listamme vakiokalustoa, joka viettää tänä vuonna 14-vuotispäiviään. Smörin konsepti on evoluution hioma ja päivitysten myötä se kestää hyvin aikaa. Smör remontoitiin viime keväänä, mutta salissa on säilytetty kaikki se, joka on tehnyt Smörin tunnelmasta sen, mistä se tunnetaan. Myös Mikko Pakolan johtaman keittiö pantiin uusiksi kunnianhimon nousun myötä.

Vaikka smöriläiset puhuvat Smör 2.0 -versiosta, ruoka ja -filosofia pitävät linjansa: keittiö ottaa vauhtia skandinaavisesta makujen puhtaudesta ja perinteisestä lähiruoka-ajattelusta, joka tarjoaa jotakin kaikille aisteille. Suorat tuottajasuhteet sekä oma puurtarha takaavat sesongin parhaat raaka-aineet. Maku on maksimoitu ja hävikki minimoitu. Ideaan kuuluu myös se, että Smör jaksaa aina yllättää.

Signaturemenu pitää viinien parittamisen virkeänä. Salin ja keittiön yhteistyö saa aina positiivisia mainintoja. Tämäkin luonnehdinta on kuultu: ”Kuten Turku on ainoa oikea pääkaupunki, tämä ravintola on ainoa oikea Turun ykkönen – klassikko.”

Äänestäjiltä
Ruoka on kekseliästä ja herkullista sekä teknisesti taitavasti toteutettua. Nuoren mestarin hienoa tykitystä ja keittiön johtamista. Palvelu on erinomaista, jopa loistavaa. Kokonaisuus on hienosti ajan hengessä mukana. Iso peukku.”

Kuva: Smör.

Smör
Läntinen Rantakatu 3, 20100 Turku
Verkossa
Facebook 
Instagram 

 

CategoriesYleinen

Facebook Comments