Mami on kokkivetoisen bistroravintoloitsemisen pioneereja Suomessa ja Turun ravintolaskenen maamerkki ja semiklassikko. Mamissa on kokkailtu trendivapaasti oman pelikirjan mukaisesti väkevästi ja rakkaudellisesti jo 16 vuotta. Mahtava raaka-aineiden kunnioitus ja suomalais-skandinaavis-italialais-ranskalaisen kokkailun ihailtava konstailemattomuus ovat Mamin tunnusmerkkejä. Aasiaakaan ei unohdeta.

Mami on pieni suuri ravintola, joka vain paranee vanhetessaan. Henkilökunnasta suurin osa ollut ravintolassa alusta asti, ja uudet tekijät ovat vakuuttavia. Omistajatkin painavat edelleen piisissä aamusta iltaan. Marko Rauhalan ohjaama keittiö pohjaa tinkimättömästi tuoreisiin raaka-aineisiin, jotka ovat usein paikallisilta tuottajilta.

Tunnelmaltaan ja tarjonnaltaan Mami on kortteliravintolan ja bistron välimaastossa. Mami-sana on italiaa ja se kuvastaa lämminhenkisyyttä ja kodikkuutta.

Turun historiallinen Aurajokiranta ja Vähätori antavat ravintolaan vahvan ajan ja paikan tunnetilan. Mami on kyennyt luomaan Turun ravintolakentälle jotakin pysyvää. Mami on hyvä syy visiteerata Turussa kauempaakin.

Äänestäjiltä
Ravintola, jota eivät trendit heilauta ja joka kestää vuosikymmenestä toiseen. Kokkivetoisen bistron edelläkävijä ja esikuva Suomessa. Ruoka on suomalaisskandinaavisen bistrokulttuurin aatelia: herkullista, intohimoista ja selkeää.”

Kuva: Mami.

Mami
Linnankatu 3, 20100 Turku
Verkossa
Facebook 
Instagram 

 

CategoriesYleinen

Facebook Comments