Demo on kuin peruskallio. Demo on perustettu jo vuonna 2003 ja sillä on ollut Michelin-tähti vuodesta 2007 lähtien, joten voisi luulla, että tekijöillä ei ole enää näyttämisen tarvetta. Riittää, kun huolehditaan tuhannen yksityiskohdan hiomisesta ja päivittämisestä. Ei, vaan Demo pitää kiinni kokeilevasta ja luovasta asenteesta, mihin ravintolan nimikin viittaa.

Asiakas voi aina luottaa siihen, että kaikki on juuri niin kuin pitää. Demo edustaa pysyvyyttä ja laatua ja siellä odottaa aina on jokin sykähdyttävä yllätys.

Tommi Tuomisen ja Heikki Kivimäen johtaman Demon kulmakiviä ovat olleet rauhallisen rento ja viipyilevän eteerinen tunnelma, jossa ei ole pätkääkään kultalusikka suussa -meininkiä. Sisustus on selkeäpiirteinen modernistisine viittauksineen. Palvelu on alleviivaamattoman asiantuntevaa ja lämmintä yhdistettynä vähäeleiseen mutta taidokkaasti valmistettuun ja ranskalaisen keittiön tekniikoihin pohjaavaan fine dining -”kotiruokaan”.

Makuja Demo kuitenkin poimii maailmalta, vaikka viittauksia on Suomeenkin. Demo on kuin harmonian temppeli. Viineissä on samaa asennetta, joka tuottaa aina tyytyväisyyttä hersyvän, tasapainoisuutta korostavan lopputuloksen.

Demo oli aikanaan maistelumenun lanseeraaja ja sillä mennään yhä. Demossa on modernin klassikon ainekset. Kaikki, mikä on hyvää ja toimivaa, pysyy, mutta muuten ollaan joka päivä parempi kuin eilen. Kuten eräs asiakas totesi: ”Suomen pitkäikäisin Michelin-ravintola on vaan helvetin hyvä.”

Demon ravintoloitsija-keittiömestari Tommi Tuomisella on myös toinen Michelin-tähti ravintola Finnjävelin Salongista (sija 13).

Äänestäjiltä
Ravintola täytti juuri 20v eikä tunnu missään. Keittiön laatu ja palvelun taso säilyvät korkeimmalla tasolla. Vanhin misukkamesta jaksaa painaa ja fiilis on se, että jengi tekee tätä yhä sydämellä. Mahtava palvelu ja viinit osuvat maaliin.”

Kuva: Demo.

Demo
Uudenmaankatu 9-11, 00120 Helsinki
Verkossa
Facebook
Instagram

 

CategoriesYleinen

Facebook Comments