Kun Finnjävel sulkeutui kahden vuoden toiminnan jälkeen projektilupauksen mukaisesti huhtikuussa 2018, kaikkia harmitti, sillä suomalaisten perinneruokien etsintä, reseptien purku ja uudelleen rakentaminen maistuviksi annoksiksi oli sekä hauskaa, mutta myös tärkeää herättelyä suomalaisen ruokakulttuurin vuosisataisiin ulottuvuuksiin. Lautasille nousee upeaa, maukasta suomalaista fine diningia. Konsistenssit ja maku herättävät mielikuvia perinneruoista, mutta samalla syntyy uusia elämyksiä.

Helsingin Taidehallin kylkeen avautunut, uusi Finnjävel teki sen, mitä ilmeisesti Michelin-ukko on Suomessa käydessään odottanut: tehkää jotakin, joka nousee omasta kulttuuristanne – siten annettu tähti on tähdistämme merkityksellisin.

Finnjävel jakautuu kahteen osaan: Salonki on fine dining- eli tähtipuoli, ja Sali toimii rennommalla otteella. Yhtä kaikki: gastronationalismi on voimissaan ja Finnjävelin tiimi osoittaa, että suomalaisessa ruokakulttuurissa ja sen juurissa on potentiaalia vaikka mihin. Onhan meillä neljä vuodenaikaa, pohjoinen ilmasto sekä loputtomasti alueellisia erikoisuuksia ja jossakin taustalla heimoajatteluakin jäljellä.

Äänestäjiltä:
“Kokemuksellisuus nousee taas tärkeimmäksi erottautumistekijäksi. Tuttuja makuja on toteutettu modernilla ja suorastaan nerokkaalla tavalla. Esillepanossa elegantti luovuus on huipussaan. Maailman paras suomalaisen perinneruoan tulkitsija. Palvelu on sopivalla tavalla ammattimaista, mutta välitöntä. Kulttuuriteko!”

2021 (27)
2020 (18)

Finnjävel Sali & Salonki
Ainonkatu 3, 00100 Helsinki
Verkossa
Facebook
Instagram

CategoriesYleinen

Facebook Comments