Savoy on ollut olemassa jo niin kauan (85 vuotta), että sen klassisuus on pyörähtänyt akselinsa ympäri täyden kierroksen. Uudistetun Savoyn taustalla on suuri lupaus noususta maailmanluokan ravintolaksi ja tällä tiellä edetään.

Helsingin Espan puiston puiden latvojen yläpuolella sijaitseva Savoy ei ole klassikko vain ruoan takia, vaan se on myös arkkitehtuuri-instituutio Alvar ja Aino Aallon suunnitteleman, kulttuurihistoriallisen interiöörin takia. Ravintolasalin ja terassin täydellisyyttä hipova, Aaltojen henkeä toteuttanut remontti loi design- ja gastronäyttämön, jossa lupaukset on mahdollista lunastaa.

Savoyn Chef Patron on Lontoossa ja Pariisissa kolmen Michelin-tähden keittiöitä johtanut Helena Puolakka ohjaa keittiötä pohjoismaiseen suuntaan ripauksella venäläisyyttä. Myös salityöskentely on Puolakan johtama. Palvelua kuvaillaan kaupungin parhaimmaksi, samoin ilmapiiriä, jota vuosikymmenten maine velvoittaa, vaikka läpi keittiön ja salin on tapahtunut nuorennusleikkaus. Nyt myös ruoka vastaa palvelukokemusta.

Sommelier Aleksi Mehtosen laatima viinilista ei jätä klassikkojen ystävää kylmäksi.

Savoy on instituutio, josta koko Suomi voi olla ylpeä, ja jossa oletettavasti Aino ja Alvar Aaltokin viihtyisivät.

Äänestäjiltä
”Maailmanluokan ravintolaelämys. Miljöössä yhdistyy historia ja nykyhetki. Upea uudistuminen tapahtui vanhaa kunnioittaen. Annokset ovat taideteoksia ja maut ovat leveitä ja rohkeita. Miljöö, historia ja nykyisyys, henkilökunnan osaaminen ja viinitietous yhdistettynä omaääniseen kulinarismiin on täydellinen combo!”

2021 (3)
2020 (7)

Savoy
Eteläesplanadi 14, 00130 Helsinki
Verkossa
Facebook
Instagram

CategoriesYleinen

Facebook Comments