S

Suomen 50 parasta ravintolaa 2019 julkistetaan keskiviikkona 6. maaliskuuta

Tammi-helmikuussa toteutettu Suomen 50 parasta ravintolaa -äänestys on päättynyt. Viisi Tähteä -verkkomedian ja Food Camp Finlandin toteuttama 50 parhaan ravintolan listaus julkistetaan keskviikkona 6. maaliskuuta Helsingin Wanhassa Satamassa Food & Talk -seminaarin päätteeksi.

Suomen 50 Parasta Ravintolaa 2019 nostaa esiin ravintoloita ja niiden takana olevaa antaumuksellista työtä tekeviä ihmisiä, ideoiden maailmaa, huippuosaamista, ruokakulttuuria, palvelua, filosofiaa, kekseliäisyyttä sekä ravintoloiden design managementia, joista parhaat ravintolat syntyvät.

Listalla on jälleen monia uusia ravintoloita. Tämän vuoden äänestyksen tulokset kertovat, että suomalaisessa ravintolaelämässä ja gastronomiassa tapahtuu nyt paljon. Innovatiivista jälkeä syntyy myös pääkaupunkiseudun ulkopuolella, mitä alan ammattilaiset myös arvostavat.

”Listan sisäistä muutoksista, uusista tulokkaista sekä putoajista. pystyy tulkitsemaan, mitä ravintola-alla tapahtuu. Ravintolat eivät ole irrallinen saareke yhteiskunnasta, päin vastoin ne kuvastavat arvoja ja vastaavat asiakkaiden tarpeisiin. Ne luovat ja vahvistavat kehityssuuntia. Ravintola-alan ammattilaiset ovat erityisen herkkiä ajan hengen kristalloinnissa”, Viiden Tähden päätoimittaja Eeropekka Rislakki sanoo.

50 parasta ravintolaa -palkintojenjaon juontavat jälleen Riikka Kannas ja Eeropekka Rislakki. Kuva: Andres Teiss.

Äänestyksen toteuttaa ravintola-, ruoka- ja juomakulttuurin verkkomedia Viisi Tähteä ja julkistus tapahtuu Food Camp Finlandin järjestämän Food & Talk -seminaarin lopuksi. Food Camp Finland tunnetaan laadukkaiden ruokakulttuuritapahtumien järjestäjänä sekä ruokaan ja ravintolaliiketoiminnan kehittämiseen liittyvän koulutuksen ja konsultoinnin asiantuntijana.

Alan ammattilaisten äänestys nauttii laajaa arvostusta.

Suomen 50 Parasta Ravintolaa 2019 perustuu ammattilaisten valtakunnalliseen äänestykseen, jossa näkemyksensä antavat ravintoloitsijat, keittiömestarit, salipuolen johtotehtävissä toimivat, alkoholiala sekä mm. ravintola- ja ruokakirjoittamisen ammattilaiset.

Äänestysoikeus on yli 500 kutsutulla alan ammattilaisella keittiömestareista ravintoloitsijoihin, sommeliereistä median edustajiin sekä alkoholialan ammattilaisista ravintola-alan päällikkötehtävissä oleviin. Tuloksena on kuluttajien valintaa tiukempi ravintolan konseptin, palvelun, ruoan ja juoman yhdistämisen, kokemuksen ja tunnelman arviointi.

50 Parasta Ravintolaa -listan lisäksi nousevat esille eri sarjat, joita ovat mm. Paras palvelu, Paras ruoka, Paras klassikkoravintola, Paras viinilista, Paras työnantaja, Paras olutlista ja Paras ravintolatapahtuma.

Vuoden 2018 kolme parasta olivat helsinkiläiset Grön, Olo ja BasBas

Viisi Tähteä käynnisti 50 Parasta Ravintolaa -äänestyksen vuonna 2004. Edellinen listaus on vuodelta 2018. Äänestys oli tauolla vuodet 2013-2017. Päätös paluusta syntyi, kun moni alan ammattilainen kyseli listauksen käynnistämistä. ”Sitä tarvitaan” oli ytimekäs sanapari.

Vuoden 2018 selvä ykkönen oli Grön. Seuraavina olivat myös helsinkiläiset Olo, BasBas, Finnjävel ja Vinkkeli. Turkulainen Kaskis oli paras pääkaupungin ulkopuolinen ravintola sijoittuen kuudenneksi. TOP10-listalle mahtuivat myös helsinkiläiset Ask, Demo, Savoy ja Ora.

Suomen 50 Parasta ravintolaa 2018. Katso viime vuoden listaus tämän linkin takaa.

                                    

Valokuvat: Andres Teiss.

Facebook Comments