Y

Yhdysvalloille Bocuse d'Orin kultaa! – Suomi jäi ilman mitalia

Yhdysvallat on voittanut ensimmäistä kertaa maailman arvostetuimman kokkikilpailun Bocuse d’Orin. USA:n tähti oli joukkueen edustaja Mathew Peters.
Ranskan Lyonissa järjestetyssä 30-vuotisjuhlakisassa hopeaa otti Norjan Christopher William Davidsen ja pronssille tuli Islannin Viktor Andrésson.
Suomen Bocuse d’Or -edustaja Eero Vottonen ja assistenttinsa Miikka Manninen sijoittuivat kuudensiksi. Unkari oli neljäs ja Ranska viides. Suomen jälkeen seuraavina tulivat Ruotsi, Australia, Belgia ja Tanska.
bdor fb 2
Kilpailun parhaan kasvislautasen valmisti Ranska. Liha-annoksen ykkönen oli Unkari. Parhaan kilpailujulisteen palkinto meni myös Unkariin. Paras esittelyvideo oli puolestaan Australian joukkueella.
Vottosen ja Mannisen valmentaja on Matti Jämsén. Suomen tuomarina ja joukkueen presidenttinä toimi Pekka Terävä ja joukkueenjohtajana Sami Rekola. Suomi osallistui kilpailuun 13. kerran.

bdor 3
Kuva: Bocuse D’Or Suomen Facebook-sivut.

Legendaarisen ranskalaisen keittiömestarin Paul Bocusen nimeä kantava Bocuse d’Or on maailman arvostetuin kokkikilpailu, jossa 24 maasta karsintojen kautta valitut kilpailijat valmistavat 14 lautasannosta sekä 14 annoksen vadilla tarjoiltavan ruoan.

CategoriesYleinen

Facebook Comments