V

Viisi Tähteä ja pietarilainen Antenna Daily aloittavat sisältöyhteistyön – ravintolatieto kiinnostaa

Viiden Tähden ja Saint Petersburg Antenna Daily vaihtavat tietoja ja vinkkejä, mitkä ravintolat ovat vierailun väärti, kun suomalaiset käyvät Pietarissa ja pietarilaiset Helsingissä – tai myös Turussa ja Tampereella.
Ensimmäisellä kierroksella Antenna Daily on julkaissut Suomesta suosituslistan, joka on suunnattu vaativalle asiakaskunnalle. Helsingistä ovat mukana Ask, Juuri, BasBas, Savoy, Olo, Ora (entinen Chef & Sommelier) ja Demo. Turusta mukana on Kaskis ja Tampereelta Bertha.

Helsinki ja Pietari ovat tällä hetkellä kiinnostavia ravintolakaupunkeja, joissa molemmissa on parhaillaan hyvä kehitysvauhti. Ruoka edellä meneviä ravintoloita avataan jatkuvasti. Laatupizzerioista -hampurilaispaikkoihin, baareista bistroihin ja fine diningiin.
Mittakaavaero on kuitenkin selvä: jos Helsingissä tapahtuu avauksia lähes viikottain, Pietarissa, jossa on enemmän asukkaita kuin koko Suomessa, ravintola-avajaisia vietetään lähes päivittäin.
Siten on selvää, että Pietarin matkaaja tarvitsee päivitettyä ja tuoretta tietoa. Mutta Helsingissäkin on sen verran säpinää, että ilman päivitettyä tietoa moni ilo jää kokematta.
Eikä tässä vielä kaikki:
”Vuoden 2018 Pietarin Top 100 -ravintolaa -äänestys alkaa pian”, Antenna Dailyn päätoimittaja Stanislav Smirnov kertoo.
”Pietarin tulokset ovat näkyvissä myös Viidessä Tähdessä, kun lista valmistuu vuoden vaihteen jälkeen. Me puolestamme vastaamme omalla tavallamme huutoon”, Viiden Tähden päätoimittaja Eeropekka Rislakki lupaa.

Pietarilainen ravintolamatkaaja on hyvinkin tietoinen läntisistä ja aasialaisista trendeistä, jotka vaikuttavat uusien konseptien syntyyn. Ja koska lännen asettamat sanktiot sekä Venäjän asettamat tuontikiellot EU-alueen elintarvikkeille ovat nostaneet paikalliset raaka-aineet ja lähituottajat trendiksi, pietarilaisia kiinnostaa, miten Uusi Venäläinen Keittiö suhteutuu nyt Uuteen Pohjoismaiseen Keittiöön.

 
Lisäksi pietarilaisia kiinnostavat perinteiset ruokakulttuurit, mutta modernisoituina versioina. Pietarin tarjonnassa näkyvät aivan samat juomatrendit kuin Euroopassakin. Esimerkiksi craft-kulttuuri niin väkevien kuin oluiden suhteen on iso juttu. pienpanimoita Pietarin kaupungin alueella on tällä hetkellä ainakin 25.
www.antennadaily.ru

CategoriesMatkalla

Facebook Comments