B

Bocuse d'Or -karsintaan Frostell, Tuominen ja Sipeläinen

Bocuse d’Or -karsintakilpailuun hakevat kokit ovat nyt selvillä: Suomen edustajaksi kaudelle 2018-2019 hakevat ravintola Finnrjävelin keittiömestari Ismo Sipeläinen Helsingistä, Brasserie l’amourin keittiömestari Benjamin Frostell Porvoosta ja helsinkiläinen Michelin-tähtiravintola Demon sekä Finnjävelin ravintoloitsija-keittiöpäällikkö Tommi Tuominen.
Benjamin Frostellin osallistuminen ei tullut yllätyksenä. Ismo Sipeläinen on kisannut urallaan paljon ja hän on tottunut mitaleihin. Sen sijaan Tommi Tuomisen osallistumista voidaan pitää yllätyksenä, vaikka kilpailuhenkisyys onkin tiedossa.
Karsintakilpailuun kilpailijat valittiin hakemuksen lähettäneiden joukosta työ- ja kilpailukokemuksen perusteella.

Suomea Bocuse d’Or -kilpailuihin edustamaan lähtevä kokki sitoutuu harjoittelemaan Euroopan-karsintoja ja loppukilpailua varten täysipäiväisesti yli vuoden ajan.

”Rakennamme kisatilanteen vastaamaan Euroopan-karsintoja ja kansainvälistä loppukilpailua. Suomella on kovat tavoitteet nousta tulevan kandidaatin kanssa ensimmäistä kertaa kisojen palkintopallille, joten vaatimuksetkin ovat sen mukaiset”, kertoo Bocuse d’Or -tiimin presidentti, Suomea kisoissa kaksi kertaa edustanut Matti Jämsén.
Karsinnoissa kandidaatit valmistavat 5 tunnissa 35 minuutissa 14 lautasannosta kotimaisesta kuhasta ja katkaravuista sekä 12 annosta vadille ja kaksi lautaselle kokonaisesta ankasta ja ankansydämestä. Kalaruoassa kasvisten osuus annoksessa on oltava vähintään 60%.
Kilpailuissa arvostetuista kokeista koostuva tuomaristo arvioi annosten makua ja ulkonäköä sekä kandidaattien keittiötyöskentelyä: oikeaoppisia työskentelytapoja, hygieniaa ja hävikkiä. Lisäksi edustajan valinnassa otetaan huomioon soveltuvuus ja motivaatio, jotka kartoitetaan haastatteluin.
Yleisölle avoimet karsintakilpailut järjestetään 7.11. Supper Fest -tapahtuman yhteydessä Helsingissä Fiskars Campuksen Showroomissa.
Tapahtumaa tukevat Iittala & Arabia Design Centre ja Fiskars-brändi. Kilpailu edeltää kaksipäiväistä samassa paikassa pidettävää Supper Fest -tapahtumaa, joka toteutetaan nyt toisen kerran.
Supper Fest –illalliset tarjoillaan 8. ja 9.11. Illallisilla ruoka ja taide sulautuvat yhteen teoksiksi kaikille aisteille. 8.11. järjestettävässä Signature-seminaarissa puhuvat ruoan ja taiteen asiantuntijat, jotka kertovat näkemyksiään luonnosta, ruoan merkityksestä ja tulevaisuuden ruoka -ja muotoilutrendeistä
Bocuse d’Or on maailman arvostetuin kokkikilpailu, jota on järjestetty vuodesta 1987. Bocuse d’Or -kilpailukaudella 2018-2019 Euroopan osakilpailut pidetään kesäkuussa 2018 Torinossa. Loppukilpailut järjestetään tammikuussa 2019 Lyonissa. Suomi on ollut mukana Bocuse d’Or -kilpailussa 13 kertaa. Maamme paras sijoitus on Matti Jämsénin 4. sija vuonna 2015. Vastuullinen kilpailujärjestäjä Suomessa on Suomalaisen ruokakulttuurin edistämissäätiö ELO-säätiö.

CategoriesYleinen

Facebook Comments