A

Alko poistaa harhaanjohtavat EKO-tunnukset – tilalle Vihreä valinta -merkki

Alko luopuu EKO-nimityksen käyttämisestä luomutuotteissa ja ympäristöviestinnässään. Yhtiö korvaa EKO-tunnuksen Vihreä valinta -tekstillä.
Viisi Tähteä uutisoi maanantaina, että Alko on listannut luomua tarkoittavan EKO-luokittelun alle viinejä, joilla ei ole mitään tekemistä luomun kanssa. EKO on sekä EU-direktiivien että Suomen lainsäädännön mukaan varattu luonnonmukaisen tuotannon merkiksi Suomessa.
EKO-luokiteltaviksi Alkossa ovat luomutuotteiden ohella päätyneet vegaaniset viinit, alkuviinit, kevytlasipullot sekä paikallisesti kestävän kehityksen mukaan sertifioidut viinit, jolloin viininviljelyssä ja -valmistuksessa tyypillistä ovat veden ja energian säästö sekä uusiutuvan energian käyttäminen.
Alko on ollut yhteydessä kuluttajia sekoittavista EKO-merkinnöistä Valviraan, jonka kehotuksesta yhtiö joutuu muuttamaan merkintöjään. Alko on päättänyt korvata EKO-kattotunnuksen uudella Vihreä valinta -tekstillä.
Vihreä valinta -merkinnän alle tulevat luomun ohella kaikki muutkin Alkon omilla ympäristötunnuksilla merkityt juomat. Muutos tulee voimaan kevään aikana.
Alkon mukaan kaikki biodynaaminen-symbolin alla olevat tuotteet ovat myös asetuksen mukaisia luonnonmukaisen tuotannon vaatimukset täyttäviä juomia.

CategoriesOlut Viini

Facebook Comments