R

Restamaxin liikevaihto kasvoi yli 60 prosenttia alkuvuonna – Royal Ravintoloiden liittäminen konserniin edennyt aikataulussa

Ravintolakonserni Restamaxin liikevaihto kasvoi reilusti ja kannattavuus parani kuluvan vuoden tammi-kesäkuussa. Kasvun taustalla on Royal Ravintoloiden kauppa. Valtakunnan suurimmalla alan konsernilla on yhteensä noin 220 ravintolaa Suomessa ja Tanskassa.

Restamax-konsernin kuluvan vuoden avainluvut julkistettiin tiistaina. Tammi-kesäkuun yhteenvedossa kaikki merkittävimmät tunnusluvut näyttävät voimakasta kasvua.

Konsernin liikevaihto oli runsaat 122 miljoonaa euroa, jossa kasvua viime vuoden vastaavaan aikaan oli 62 prosenttia. Käyttökate oli 12 miljoonaa euroa (+ 66 %). ja liikevoitto oli miljoonaa euroa (+ 104 %).

Ravintolaliiketoiminnan liikevaihto nousi 76 miljoonaan euroon (+ 39 %), Liikevoitto lähes kolminkertaistui 2,3 miljoonaa euroon. Smile-henkilövuokraustoiminnan liikevaihto kaksinkertaistui 53 miljoonaan euroon.

”Kuluvan vuoden toinen neljännes oli tärkeä merkkipaalu Restamaxin ja koko suomen ravintolahistoriassa”.

Restamax osti kesäkuussa Royal Ravintolat –ketjun. Yhdistymisen myötä syntyi valtakunnan suurin ravintolatoimija, jolla on yhteensä 220 ravintolaa Suomessa ja Tanskassa. Restamaxin toimitusjohtajan Aku Vikströmin mukaan ravintoloiden integrointi on käynnistynyt hyvin.

”Olemme arvioineet, että konsernin synergiahyödyt ovat vuoden 2019 loppuun mennessä vähintään 6 miljoonaa euroa. Nämä syntyvät hallinnollisten ja johdon päällekkäisyyksien purkamisesta, osto- ja hankintatoimintojen eduista sekä henkilöstön tehokkuuden parantamisesta”, Vikström perustelee.

Smile Henkilöstöpalvelujen Sami Asikainen (vas.) ja Restamaxin toimitusjohtaja Aku Vikström ovat tyytyväisiä yhtiöidensä kasvuun alkuvuonna. Kuva: Restamax.

Vikströmin mukaan tanskan ravintolatoimintojen yhdistäminen on myös lähtenyt odotusten mukaisesti liikkeelle. Kööpenhaminan lentokentälle yhtiö on avannut kaksi uutta ravintolaa.

”Kartoitamme parhaillamme laajentumismahdollisuuksia Tanskan ravintolamarkkinassa. Lisäksi käymme neuvotteluja muutamalla markkinalla uusista avauksista”, Vikström kertoo.

Aku Vikström aloitti Restamaxin toimitusjohtajana ja johtoryhmän puheenjohtajana kesäkuun alussa. Konsernin entinen toimitusjohtaja Juha Helminen on ottanut vastuun yhtiön kansainvälisestä liiketoiminnasta ja sen kehittämisestä. Yhtiön uusi johtoryhmä aloittaa toimintansa syyskuun alussa. Sami Asikainen vastaa Smile Henkilöstöpalveluista.

Restamaxin liikevaihto on kasvanut 12 vuodessa 8 miljoonasta 190 miljoonaan euroon.

Aku Vikströmin mukaan kasvavan ravintola-alan markkinajohtajuus ja kasvustrategia antavat Restamaxin ja Royal Ravintoloiden ravintolajätille valtavan kasvupotentiaalin. Konsernin tavoitteena on kasvaa seuraavien 3-5 vuoden aikana Pohjois-Euroopan suurimmaksi ravintola-alan yritykseksi.

”Vahva ravintolaportfolio ja todistettu toimiva strategia ovat olleet kasvumoottorimme jo kymmenen vuotta. Laaja ravintolaportfoliomme kattaa nyt maantieteellisesti ja asiakassegmenteittäin kiinnostavimmat ja kasvavimmat markkinat Suomessa. Samalla se on monipuolisuudessaan vähemmän altis ulkoisille tekijöille, kuten säälle.”

Restamax-konserniin kuuluvassa. Ravintolla Teatterissa on ollut vilkas kesä. Kuva: Restamax.

Alkukesän lämpimät säät ovat näkyneet positiivisina asiakasvirtoina kesän eri tapahtumissa, huvipuistoissa, terassiravintoloissa ja erityisesti Helsingin rannalla sijaitsevissa ravintoloissa.

Smile Henkilöstöpalvelujen Pörssilistaus yhä suunnitelmissa.

Smile tuli osaksi Restamaxia vuonna 2014. Tuolloin yhtiön liikevaihto oli vajaat 7 miljoonaa euroa, kun vuonna 2017 se oli 76,5 miljoonaa euroa. Smile vastaa Restamaxin henkilöstövuokraus-, suorarekrytointi- ja palkanmaksupalveluista.

”Kerroimme kesäkuussa jatkavamme Smile Henkilöstöpalveluiden listaamisen arviointia Nasdaq Helsinki Oy:n pörssilistalle. Mahdollinen listautuminen vahvistaisi Smile Henkilöstöpalvelujen tasetta ja kiihdyttäisi yhtiön kasvua. Osana selvitystyötä olemme tavanneet potentiaalisia uusia sijoittajia ja tulemme tiedottamaan asian etenemisestä”, Vikström kertoo Smilen pörssiinlistautumisesta.

CategoriesYleinen

Facebook Comments