S

Suomen Bocuse d’Or paikasta kilpailee kolme rutinoitunutta mieskokkia

Suomen Bocuse d’Or -edustajan paikasta kaudelle 2022–2023 kilpailee kolme monessa liemessä keitettyä kokkia. Helsingissä marraskuussa pidettävissä karsinnoissa kisakeittiössä mittaa toisistaan ottavat Johan Kurkela, Ismo Sipeläinen ja Kristian Vuojärvi. Bocuse d’Orin Euroopan-karsinnat pidetään Budapestissa ensi maaliskuussa ja loppukilpailu Ranskan Lyonissa tammikuussa 2023.

Johan Kurkela, 24, työskentelee tällä hetkellä freelancerina. Kurkelan valmentajana karsinnoissa on Kalle Tanner ja assistenttina Aino Kasanen. Kurkela on kokenut kilpailija, sillä hän osallistunut useisiin kansainvälisiin ja kotimaisiin kokkikisoihin.

Bocuse d’Or -kilpailuissa Kurkela on ollut kaudella 2019–2020 Ismo Sipeläisen assistenttina ja kuluvalla kaudella apuvalmentajana. Työkokemusta Kurkelalla on useista arvostetuista suomalaisista ravintoloista.

Ismo Sipeläinen, 30, on helsinkiläisen ravintola Egon vuoromestari. Sipeläisen valmentajana toimii Toni Kostian ja assistenttina toimii Hiep Nguyen. Sipeläisellä on laaja työkokemus lukuisista arvostetuista ravintoloista.

Sipeläinen edusti Suomea Bocuse d’Orissa kaudella 2019–2020. Hän on ollut mukana aiemmin yhden kauden kilpailun assistenttina. Sipeläinen on Vuoden Kokki vuodelta 2015.

Keittiömestari Kristian Vuojärvi, 37, on ravintoloitsijana KV Restaurants Oy:ssä, joka pyörittää Helsingissä Restaurant W30:ä  sekä Kokkikoulu Espaa. Hän on valinnut valmentajakseen Janne Töllisen ja assistentiksi Otso Elias Pusan.

Vuojärvellä on mittava työkokemus vaativista keittiöistä ja laaja kansainvälinen kilpailukokemus, muun muassa Global Chef Challengesta. Hän toimi Suomen kokkimaajoukkueen johtajana 2017–2020.

Bocuse d’Or lukeutuu maailman vaativimpiin kokkikilpailuihin. Suomen paras sijoitus tähän mennessä on neljäs sija.

”Olen erittäin tyytyväinen hakijoiden tasoon. Kandidaatit ovat kokeneita kilpailijoita ja ammattitaidoltaan kovia tekijöitä. Kaikki ymmärtävät, minkälaiseen kisavuoteen ja paineistettuun kilpailuun he ovat lähdössä mukaan. Odotan suurella mielenkiinnolla, mitä nämä kovatasoiset kilpailijat luovat karsintakilpailuihin, sanoo Suomen Bocuse d’Or Akstemian presidentti Eero Vottonen.

Suomen Bocuse d’Or -edustaja valitaan 24. marraskuuta Helsingissä. Karsinnoissa valmistetaan kaksi kilpailuruokaa 14 hengelle. Kilpailun pakolliset raaka-aineet ovat valkohäntäpeuran luullinen satula ja euroopanhummeri. Kilpailuihin valittu kokki sitoutuu harjoittelemaan Euroopan-karsintoja ja loppukilpailua varten täysipäiväisesti noin vuoden ajan.

Kuluvan kauden joukkue, jossa mukana ovat Mikko Kaukonen ja Anni Peräkylä, lopettelee omaa edustuskauttaan valmistautumalla parhaillaan vuoden 2021 Bocuse d’Orin maailmanfinaaliin, joka käydään 26.–27. syyskuuta Lyonissa.

Kuva: Suomen Bocuse d’Or Akatemia. 

Facebook Comments