V

Viinaton tisle tuo aidon ginin makuisen vaihtoehdon alkoholittomien drinkkien pohjaksi

The Helsinki Distilling Company on tislannut yrteistä ja mausteista ensimmäisen suomalaisen kirkkaan alkoholittoman tisleen. Helsinki Nollaa voi ginin tavoin käyttää juomasekoitusten ja drinkkien pohjana.  ”Alkoholiton alkoholi” on myynnissä vähittäiskaupoissa kuluvan syyskuun alussa.

The Helsinki Distilling Companyn tislaajamestari Mikko Mykkänen ja Master Blender Kai Kilpinen ovat vuoden ajan kehittäneet prosessia, jolla tislaamo ryhtynyt valmistamaan alkoholitonta tislettä. Ajatus viinattomasta viinasta tuntuu sinänsä absurdilta, sillä saahan vettä suoraan hanasta. Kyseessä on kuitenkin runsaasti makua ja aromeja sisältävä yritti- ja maustetisle.

Mykkänen ja Kilpinen tähdentävät, että Helsinki Nolla  ei ole pelkkä aromatisoitu makuvesi, vaan laadukasta tonicia sekä muita cocktailien rakennusaineita tukeva alkoholiton juoma, joka mahdollistaa aidon drinkkielämyksen ilman alkoholia.

Tislaajamestari Mikko Mykkänen (vas.) ja Master Blender Kai Kilpinen ovat muun tislauksensa ohella kehittäneet vuoden ajan prosessia alkoholittoman tisleen valmistamiseksi. Kuva: Rodolfo Rubio.

Helsinki Nolla on samalla palkitun helsinkiläistislaamon vastaus alkoholittomien juomien kasvavaan kysyntään. Juomasekoituksiin tarkoitettu tisle on maukkainta, kun sitä käytetään yhdessä laadukkaan tonic-veden kanssa. Nollaa voi hyödyntää myös vähäalkoholisten cocktailien valmistuksessa korvaamalla osan alkoholista alkoholittomalla tisleellä.

”Suomalainen cocktailkulttuuri on kasvanut käsi kädessä kotimaisen tislaustaidon kanssa. Olemme erittäin ylpeitä siitä, että saamme tuoda laatu- ja terveystietoisten kuluttajien laseihin aidon tisleen, jonka avulla voi hyvällä omallatunnolla rakentaa täydellisen alkoholittoman cocktailin”, Mykkänen sanoo.

Helsinki Nolla saa makunsa katajanmarja- sekä muista mauste- ja yrttitisleistä. Ne sekoitetaan The Helsinki Distilling Companyn omalla reseptillä ja tislaamon kehittämällä innovatiivisella valmistustavalla. Juoma on myös hinnaltaan tuntuvasti edullisempi kuin alkoholia sisältävät tisleet. Puolen litran pullo maksaa noin 15 euroa.

”Nollan hinnan haluamme pitää kuluttajaystävällisenä, jotta yhä useampi pääsisi kokeilemaan myös aitoja alkoholittomia cocktaileja”, Master Blender Kai Kilpinen perustelee.

Tom Mollins.

Nolla Muuli

5 cl Helsinki Nolla -tislettä
1,5 cl tuoretta sitruunamehua
1,5 cl sokerilientä
Muteman Ginger Beer -inkivääriolutta
Nolla Muulin voi rakentaa kuparimukiin tai pitkään highball-lasiin. Täytä lasi jäillä, kaada ainekset lasiin, täytä lasi Muteman Ginger Beer -inkiväärioluella ja sekoita lusikalla kevyesti. Koristele mintun oksalla ja kurkun kuorella.

Tom Nollins

5 cl Helsinki Nolla -tislettä
1,5 cl tuoretta sitruunamehua
1,5 cl sokerilientä tai Agave-siirappia
Muteman Lingonberry Tonicia
sitruunankuorta
puolukoita
Rakennetaan pitkään highball-lasiin. Täytä lasi jäillä, kaada ainekset lasiin, täytä lasi Muteman Lingonberry Tonicilla ja sekoita lusikalla kevyesti. Lisää sitruunankuori ja puolukoita makua antaviksi koristeiksi.

 

 

Facebook Comments