O

Onniravintolat avasi näyttävästi Red Onionin Vantaalla – ravintolaketju tähtää jatkuvaan kasvuun

Pääkaupunkiseudulla toimiva Onniravintolat jatkaa ravintoloidensa uudistamista. Pyhäinpäivän viikonloppuna avasi ovensa täydellisen remontin läpikäynyt Red Onion Vantaan kauppakeskus Myyrmannissa puolen vuoden tauon jälkeen. Perheyritykseen kuuluu tällä hetkellä kaksitoista ravintolaa ja oma panimo. Kasvu on vahva osa Onniravintoloiden strategiaa.

Onniravintolat on kasvanut tasaiseen tahtiin koronapandemian ja epävarman taloustilanteen toimialalle aiheuttamista haasteista ja vaikeuksista huolimatta. Keväällä 2021 yhtiö rakensi Taka-Töölön olutravintola Viiden Pennin kellariin oman pienpanimon, Mad Hopper Brewing Companyn, ja uudisti samalla Pennin baarin panimopubiksi.

Syksyllä 2022 Onniravintolat osti Alppiharjusta käsityöoluiden keitaana tunnetun panimobaari Paneman. Muutama viikko sitten Panema sai väistyä historian lehdille sen tilalle remontoidun dive bar Gate H11:n tieltä.

Tuoreimpana projektina on vantalainen Red Onion, joka muutti muotoaan ja uudisti koko sisustuksensa osana kauppakeskus Myyrmannin suurta remonttia. Muutos entiseen konseptiin ja tilaan verrattuna on merkittävä.

Red Onion koki muodonmuutoksen Myyrmannin remontin yhteydessä.

Jatkuva kasvu on merkittävä osa Onniravintoloiden strategiaa ja tulevaisuuden visiota.

Kuvaavaa Onniravintoloiden konseptoinnille on monimuotoisuus. Yhtiöön kuuluu olutkapakoita, lounas- ja ruokaravintoloita, cocktail- ja karaokebaareja sekä yökerhoja. Osa paikoista on ns. perinteisiä kivijalkaravintoloita kiinteistöissä, joissa on ollut ravintola tai kahvila jopa vuosikymmeniä.

Yhtiö on mukana myös kauppakeskuksissa, kuten Itäkeskuksessa, Vuosaaren Columbuksessa ja Myyrmannissa. Ravintolat toimivat kuitenkin itsenäisinä. Ne eivät ole riippuvaisia ostoskeskusten aukioloajoista. Jokaiseen astutaan sisään omasta ulko-ovesta.

Onniravintoloiden investoinnit ovat huolella suunniteltuja. Kiinteistöjen ja ravintolatilojen remontteihin ja suunnitteluun yhtiö on käyttänyt sievoisen tukun riihikuivaa rahaa. Hovisuunnittelijana on Visionary Design Partnersin Jaana Ekman.

Ennen ravintolan avaamista Red Onionin ovelle muodostui satojen ihmisten jono.

Ravintolamenuita ovat olleet luomassa mm. Risto Mikkola, Heikki Liekola ja Mikko Rantanen. Mad Hopperin panimomestari Gustavo Vale rekrytoitiin Jenkeistä.

Ravintolakonsernin perustana on vahva perheyritys. Nykyisen toimitusjohtajan Gianjot ”Dollar” Singhin isä Sher Jang Singh perusti ensimmäisen ravintolansa Espooseen 1996. Sukupolvenvaihdos on tapahtunut pikkuhiljaa 10 viime vuoden aikana. Operatiivinen vastuu on nykyisin käytännössä Dollar Singhin käsissä.

Red Onion uudistui osana Myyrmannin suurta remonttia.

Myyrmäen aseman vieressä sijaitseva Red Onion on kuulunut kolmen vuosikymmenen ajan Vantaan suosituimpien ravintoloiden joukkoon. Ravintolan avajaiset keräsi tungokseen saakka porukkaa pyhäinpäivän viikonloppuna. Ennen avaamista ulko-oven taakse kertyi satojen ihmisten jono.

”Red Onionin paluuta odottaneita asiakkaita saapui sankoin joukoin. Ihmiset ovat odottaneet innoissaan ravintolan avaamista. Varsinkin yökerho veti valtavasti väkeä”, Dollar Singh kertoi yhtiön tiedotteessa tiistaina.

Arkisin Red Onionissa on tarjolla lounasbuffet ja iltapäivästä alkaen nautitaan italialaistyylisestä ltamenusta.
Uudistuneella ruokalistalla on napolilaisia artesaanipizzoja, antipastoja ja muita herkkuja italialaiseen tyyliin. Keittiön sydämenä on aito napolilainen pizzauuni.

Red Onionin muunneltavissa olevasta uudesta ilmeestä vastaa sisutussuunnittelija Jaana Ekman.

À la carten on suunnitellut arvostettu keittiömestari Heikki Liekola, joka on työskennellyt yli 15 vuotta Suomen parhaissa ravintoloissa. Napolilaispizzat ovat alalla mainetta niittäneen Mikko Rantasen käsialaa. Yksi ravintolan keskeisistä elementeistä on muunneltavuus.

”Palaamme ravintolan toimintaideassamme vanhoille juurille, liki 30 vuoden taakse. Red Onion oli yksi pääkaupunkiseudun ensimmäistä pizzaravintoloista. Se tunnettiin myös tunnelmallisena ruoka- ja tanssiravintolana”, Singh sanoo.

Muutos tunnelmasta ja teemasta toiseen tehdään valoilla ja sisustuselementtien nopeilla siirtämisillä. Esimerkiksi lounasbuffetista saadaan tehtyä nopeasti jopa 20 hengen suuri seurustelu- ja juhlapöytä.

”Olemme satsanneet poikkeuksellisen paljon yökerhon tunnelmaan, valaistukseen ja äänimaailmaan. Olemme hakeneet inspiraatiota kansainvälisistä isoista yökerhoista. Vaikutteita olemme käyneet hakemassa erilaisista eurooppalaisista yöravintoloista Prahaa myöten”, Singh paljastaa.

Ravintola Red Onionin tarjoaa kotiruokalounas taon maanantaista perjantaihin. À la carte -menu on tarjolla arkisin klo 15 alkaen ja viikonloppuisin jo kello 12. Perjantaina ja lauantaina Red Onionista kuoriutuu yökerho, joka on auki 22–04.30. Ravintola sijaitsee Myyrmannissa, Myyrmäen aseman vieressä 

Teksti: Heikki Kähkönen
Kuvat: Tuomas Vihavainen

 

CategoriesKansi

Facebook Comments