L

Luuydintä ja humppaa Gastro Cafe Kalliossa


Viiden Tähden Arto Koskelo käsittelee ruoka- ja juomakulttuuriin liittyviä ilmiöitä Gastromaniaa-palstalla henkilökohtaisesta vinkkelistä ja suupielet pöytäliinoihin pyyhkien.

Eilinen oli sunnuntaiksi mainio. Vietin sen Gastro Cafe Kallion järkkäämässä CluB GriBichessä, imaillen luuydintä ja nuollen sorbus-sorbettia. Ei hullumpaa kaupungissa, joka tunnetaan siitä, että on sunnuntaisin säpissä.
Pari sanaa rikospaikasta, mikäli se ei ole sinulle tuttu.
Gastro Cafe Kallio ui vastavirtaan. Kare Karhun ja Julia Juvosen tekemien virheiden lista on pitkä ja toimii samalla esimerkkinä siitä, miten kulttiravintola synnytetään.

Tarjota nyt sianpääsylttyä ja luuydintä seitanin ja nyhtiksen syömisestä tunnetussa Kalliossa, jossa hyvätuloisetkin ovat persaukisia käsistä karanneiden vuokrien ikeessä.

Aivan kuin se ei itsessään riittäisi, puolet Kalliosta on asunut Helsingissä vasta tovin. Poisoppiminen kulttuurista, jossa pitkät ravintolaillalliset ovat enemmän poikkeus kuin sääntö on kova duuni, jonka aikana kuluu kilokaupalla kebabia.
Mitä pariskunta oikein mietti avatessaan Gastro Cafe Kallion Fleminginkadulle? En tiedä. Hyvä, että avasivat, koska muutoin meillä ei olisi Gastro Cafe Kalliota ja se olisi Helsingille karvas tappio.
Tänä sunnuntaina Gastro Cafen keittiössä hääri Nomassa loistanut Toni Toivanen, joka halusi kokata Karen kanssa ennen kuin poistuu Suomesta. Se tarkoitti kahdeksaa ruokalajia ja useampaa pullollista viiniä. Ruoan valmistamisesta vastasivat Toivasen ja Karhun lisäksi herrat Sampo Kantele sekä Joni Kiiski.
Syöjien puolella istui ravintola-alan nomenklaturaa Markus Aremosta lähtien. Tähtiä molemmin puolin tiskiä. Keskellä Kalliota? Miten tässä näin pääsi käymään?

Mahalaskun sijasta Gastro Cafe Kalliosta on kehkeytynyt parissa vuodessa tutkan alla lentävä kulttipaikka, joka nauttii arvostusta niiden parissa, jotka tietävät mistä puhuvat.

Sunnuntai-illallinen kokosi salin täyteen. Onnekkaiden hotkiessa ankanmunaa ja luuydintä Jaakko Laitinen & Väärä Raha soitteli suomalais-balkanilaista humppaa. Se tarkoitti lauluja sutinasta Citymarketin pihalla sekä pervetiinistä.
Täydellistä. Antaa kuvien puhua puolestaan.

Silakka-escabeche

Kylmäsavulohta, näkkäriä ja savustettua voita

Kare Karhu, Sampo Kantele, Joni Kiiski ja Toni Toivanen

Boudin ja ankanmuna

Karjalanpiirakat

Karjalanpaisti

Jaakko Laitinen ja Väärä raha

Luuydin

Makrillia

”Sorbus-sorbet” pihlajista terästettynä pontikkatilkalla

Köyhät ritarit


Teksti & kuvat: Arto Koskelo

CategoriesYleinen

Facebook Comments