P

Pohjoismaiden Michelin-tähdet jaetaan Tanskan Århusissa helmikuussa

Århusin kaupunki isännöi Michelin Guide Nordic Countries 2019 -ravintolaoppaan julkistamistilaisuutta 18. helmikuuta. Michelinin pohjoismainen ravintolaopas julkistetaan ensimmäistä kertaa muualla kuin jonkin Pohjoismaan pääkaupungissa.

Tanskan Århusiin kokoontuu runsas joukko tähtikokkeja, muita gastronomian ammattilaisia sekä ruokatoimittajia kaikista Pohjoismaista, kun ravintolaopas Guide Michelin jakaa vuoden 2019 tähdet pohjoismaisille ravintoloille.

”Århus on viimeisten vuosien aikana kehittynyt yhdeksi Tanskan tärkeistä taloudellisista, kulttuurisista ja kulinaristisista keskuksista.  Århus on kiehtova yhdistelmä perinteitä ja uutta luovia ideoita, mikä heijastuu vahvasti myös kaupungin gastronomiselle näyttämölle”, perustelee kaupungin valintaa Guide Michelinin kansainvälinen johtaja Gwendal Poullennec.

Michelin-tähdet jaetaan valituille pohjoismaisille ravintoloille Århusin Musiikkitalossa 500 kutsuvieraan läsnäollessa. Tilaisuuden isäntänä toimii matkailuorganisaatio VisitAarhus läheisessä yhteistyössä Århusin kaupungin, Region Midtjyllandin, Business Region Aarhusin ja Food Organisation of Denmarkin kanssa.

Keski-Jyllanti sai viime vuonna European Gastronomy Region -tunnustuksen.

VisitDenmarkin mukaan 43 prosenttia ulkomaisista turisteista kertoo, että hyvien ruokapaikkojen on yksi syy Tanskan valikoitumisesta matkakohteeksi. Noin joka kymmenes turisti ilmoittaa hienon gastronomisen elämyksen olevan pääasiallinen kriteeri lomakohteen valinnassa.

Århusista tuli vuonna 2015 ensimmäinen tanskalaiskaupunki Kööpenhaminan lisäksi, jonne jaettiin Michelin-tähtiä. Samana vuonna kaupungin turismi kasvoi 17 prosenttia. Nyt Århusissa on neljä Michelin-tähtiravintolaa.

Suomessa on viisi Michelin-tähtiravintolaa, joilla jokaisella on yksi tähti. Ravintolat ovat kaikki Helsingissä: Ask, Demo, Grön (uusi 2018), Olo ja Ora. Michelinin Bib Gourmand -ravintoloita on myös viisi. Nekin ovat helsinkiläisiä: Boulevard Social, Emo, Farang, Gaijin ja Jord.

Pääkuvassa Århusin musiikkitalo, kuva: Jonas Høholt.

CategoriesMatkalla

Facebook Comments