K

Kokkibrändi Kari Aihinen avaa ravintolan Helsingin Kaartinkaupunkiin valmistuvaan Hotel U14:ään

Yrittäjäksi viime keväänä ryhtynyt ravintoloitsija ja tv-kokki Kari Aihinen avaa Helsinkiin ensimmäisen oman ravintolansa. Ravintola tulee helmikuussa avattavan Hotel U14:n yhteyteen osoitteeseen Unioninkatu 14. Saaren ja Hynnisen perheiden omistama hotelli kuuluu kansainväliseen Marriottin Autograph Collection -ketjuuun.

Uutta ravintolaa operoi Kari ”Kape” Aihisen sekä Ravintola Savoyssa keittiöpäällikkönä työskenneleen Olli Kolun ja designtoimisto BONDin toimitusjohtajan Arttu Salovaaran perustama KKS Restaurants Oy. Aihinen on yrityksen toimitusjohtaja ja pääomistaja.

KKS Restaurants pyörittää tällä hetkellä Turun Roster-ravintolaa. Lisäksi firma kehittää ravintolakonsepteja, tekee alan konsultointia ja tapahtumien ruokasisältöjä. KKS vastaa myös Kari Aihinen -brändin kumppanuuksista.

Hotel U14 on huipputason kansainvälinen ja vastuullisuutta korostava hotelli, joka edustaa täydellisesti yrityksemme arvoja. Ravintolan avaaminen hotellin yhteyteen on meille kiinnostava ja uudenlainen projekti. Yksi motivaattoreistamme on 14 vuoden kokemus yhteistyöstä Saaren perheen kanssa Royal Ravintoloiden ajalta”, Aihinen perustelee tiedotteessaan.

Arttu Salovaara (vas.), Kape Aihinen ja Olli Kolu avaavat ensimmäisen ravintolansa Helsinkiin helmikuussa.

Ravintolaan tulee myös erillinenj cocktail-baari, johon Aihisen mukaan tullaan viihtymään eli ripaus joyful-ajattelua on hankkeessa mukana.

Hotel U14 on ensimmäinen Autograph Collection -ketjuun kuuluva hotelli Pohjoismaissa.

U14 on kuitenkin on itsenäinen ja oman brändin hotelli. Saaren ja Hynnisen perheiden omistukseen kuuluu myös Helsingin Fabianinkadulla vuonna 2016 avattu Hotel F6.

Hotellia remontoidaan Unioninkadun ja Eteläisen Makasiinikadun kulmauksessa sijaitsevaan toimistotaloon eli ns. Rakentajataloon, joka on valmistunut vuonna 1969. Kasperi Saari kertoi syyskuussa tiedotteessaan, että hotellin sijainti Helsingin sydämessä sekä Kauppatorin ja meren läheisyydessä on yritykselle erittäin tärkeä.

”Helsinki on ollut matkailukohteena nousussa elämyksellisenä pääkaupunkina, jossa matkailijoita kiinnostavat muun muassa arkkitehtuuri, luonto sekä omintakeinen kansallinen kulttuurihistoriamme. Osan tästä tunnelmasta U14 haluaa välittää myös vierailleen”, Saari sanoo.

Ykstyisessä omistuksessa oleva Hotel U14 kuuluu kansainväliseen Autograph Collection -ketjuun.

Facebook Comments