H

Helsingin ytimeen Narinkkatorille tulee uusi elokuvateattereiden ja ravintoloiden elämyskeskus

Hankkeen tavoitteena on tehdä vanhan linja-autoaseman eli Narinkkatorin alueesta nykyistä kiinnostavampi kaupunkilaisille ja matkailijoille. Tiloihin on suunnitteilla kolme elokuvasalia sekä persoonallisia ravintoloita ja baareja.

Ravintolayhtiö NoHo Partners tulee vastaamaan keskuksen ravintolatoiminnan ja elokuvaruokailun lisäksi myös Lasipalatsinaukion puolelle suunnitellun lasipaviljongin tapahtumatoiminnasta. Monipuolinen tila luo puitteet erilaisille kulttuuri- ja elokuvatapahtumille sekä muille tilaisuuksille.

Hankkeesta vastaavan Ilona Studiosin hallituksen puheenjohtaja Ari Tolppanen uskoo, että keskus tulee tarjoamaan  uutta kaupungin ravintola- ja elämyspalveluille.

”Laadukkaat palvelut, viihtyvyys, elokuva-aiheinen miljöö ja korkeatasoinen ohjelmisto vievät elokuvateatterikokemuksen aivan uudelle tasolle”, Tolppanen visioi NoHo Partnersin tiedotteessa perjantaina.

Elokuvateatterin saleihin on tulossa yhteensä runsaat 1000 istumapaikkaa. Suurin osa saleista sijaitsee maan alla. Rakennuksen ulkopuolelle on suunniteltu ympärivuotinen terassialue.

Uusi elokuva- ja ravintolakeskus on tuomassa elämää koko Lasipalatsinaukiolle. Kuva: Mika Huisman, Visit Helsinki.

Keskuksen rakennustyöt on tarkoitus aloittaa ensi kesän aikana ja saattaa ne loppuun syksyllä 2021.

Helsingin kaupunkiympäristölautakunta käsittelee hankkeen suunnitelmia kokouksessaan ensi tiistaina.

”Kilpailu kaupunkilaisten ajasta ja huomiosta kasvaa jatkuvasti. Kotisohvalta kaupungille lähtö vaatiikin nyt kiinnostavamman, kokonaisvaltaisemman ja kilpailukykyisemmän konseptin. Uskon, että tällä uudella keskuksella voimme saavuttaa tämän”, NoHo Partnersin toimitusjohtaja Aku Vikström toteaa.

Projektin takana toimivan Ilona Studiosin omistavat CapManin perustajiin kuuluva Ari Tolppanen, kasvuyrityssijoittaja Mikko Leino, elokuvatuotantoyhtiö Bufo sekä Suomen toiseksi suurin elokuvateatteriketju Bio Rex Cinemas. Suunnitelman mukaan kiinteistöomistajana tulee toimimaan vieressä sijaitsevan Amos Rex –taidemuseon omistava Föreningen Konstsamfundet.

Elokuva- ja ravintolakeskus sijoittuu kuvassa oikealla olevaan vanhaan linja-autoaseman rakennukseen, joka alun perin on rakennettu venäläisten sotilaiden kasarmien talousrakennukseksi. Kuva: Mika Huisman, Visit Helsinki.
CategoriesKansi Ravintolat

Facebook Comments