H

Hotelli Punkaharjun Saimi Hoyer on Vuoden matkailuhenkilö – Matkailutoimittajat palkitsivat vuoden parhaat

Matkailutoimittajien Kilta palkitsi Helsingin matkamessujen avajaisten yhteydessä vuoden matkailuhenkilön ja -tapahtuman sekä kotimaan ja ulkomaan kohteet. Kilta on jakanut kunniakirjoja vuodesta 1972.
Matkailutoimittajien Killan nimeämä vuoden matkailuhenkilö on Hotelli Punkaharjun johtaja Saimi Hoyer. Kotimaan kohteena palkittiin Helsingin matkailusaaret ja ulkomaan kohteena Tartossa toimiva Viron kansallismuseo. Vuoden tapahtuma on Sodankylän elokuvajuhlat. Kilta jakoi tunnustukset Helsingin Matka 2018 -messuilla torstaina.
Saimi ja Thomas Hoyer ostivat kansallismaisemassa sijaitsevan Hotelli Punkaharjun kaksi vuotta sitten. Hoyerit remontoivat aiemmin Punkaharjun Valtionhotellina tunnetun arvorakennuksen nykyaikaiseksi matkailukohteeksi.
”Saimi Hoyer ja Hotelli Punkaharju ovat nostaneet kansallismaiseman takaisin Suomen matkailukartalle yhdeksi tämän hetken kiinnostavimmista kotimaan kohteista. Alueen matkailullisen arvon nousu on paljolti hotellinjohtajan tarmon ja innostuksen ansiota”, perusteluissa todetaan.
Puhdas luonto ja siitä ammennettavat raaka-aineet maistuvat Hotelli Punkaharjun keittiössä. Saimi Hoyer on luonut villiyrttikursseillaan ja ravintolan tarjonnalla Hotelli Punkaharjusta luonnosta kerättävien raaka-aineiden kehdon.

Hotelli Punkaharju valmistui nykyiseen muotoonsa 1890-luvulla. Kuva: Heikki Kähkönen.

Helsingin matkailusaaret vuoden kotimaan matkakohde.

Metsähallituksen Luontopalveluiden ja Suomen Saaristokuljetuksen hoitamat Helsingin edustan salaperäiset sotilassaaret ovat vuoden kotimainen matkakohde. Sotilaskäytössä olleiden Vallisaaren ja viereisen Kuninkaansaaren avautuminen käynnisti aivan uudenlaisen lähimatkailun pääkaupunkiseudulla.
”Näillä aarresaarilla luonto ja historia kohtaavat. Kävijälle aukeavat rehevät, koskemattomat maisemat metsämansikoineen ja vadelmapensaineen”, perusteluissa todetaan.
Liikenne Isosaareen alkoi viime kesänä. Nyt ulkosaariston keitaasta tehdään ympärivuotinen vierailukohde. Liikenne Kauppatorilta alkaa ensi lauantaina 20. tammikuuta.
Isosaaressa rantaan voi kiinnittyä myös omalla veneellä Saarella on armeijan henkilökunnan rakentama 9-reikäinen golfkenttä. Aliupseerikerhossa sijaitsee saaren ravintola.

Vallisaari, Aleksanterin patteri. Kuva: Jukka-Pekka Ronkainen, Metsähallitus.

100 vuotta täyttävän Viron kansallismuseo on vuoden ulkomainen kohde.

Suomalaiset matkailujournalistit onnittelevat 24. helmikuuta 100-vuotista itsenäisyyttä juhlivaa Viroa palkitsemalla parhaana ulkomaan matkailukohteena Viron uuden kansallismuseon Tartossa.
Puolitoista vuotta sitten avautunut kansallismuseo kertoo vaikuttavasti maan historiasta ja kulttuurista aina muinaisajoista nykypäivään saakka. Viime vuonna museossa kävi 260 000 vierasta, monet heistä tulivat Suomesta.
Viron kulttuurihistoriaa esittelevä perusnäyttely Kohtaamisia alkaa nykyajasta ja jatkuu yli 10 000 vuoden taakse. Näyttelyssä on traagisia ja koomisiakin osia Viron matkan varrelta varsinkin viime vuosikymmeniltä.
Viron uuden itsenäistymisen ajan ensimmäinen presidentti Lennart Meri puhuu Tallinnan lentokentällä rähjäisessä neuvostovessassa. Jossain rätisee Neuvosto-Viron aikainen radio, josta kuunneltiin laittomasti Raadio Vaba Euroopan lähetyksiä.

Viron kansallismuseon näyttely ”Kohtaamisia”. Kuva: erm.ee.

Sodankylän elokuvajuhlat on vuoden paras matkailutapahtuma.

Ainutlaatuinen pohjoinen festivaali saa vuosittain kymmenet tuhannet elokuvafriikit ympäri maailmaa matkustamaan kesäiseen Lappiin.
Keskiyön auringon alla kohtaavat maailman kuuluisimmat elokuvaohjaajat, uuden elokuvan nousevat nimet, kansainvälinen yleisö ja tavallinen elokuvan ystävä välittömässä ilmapiirissä.
”Tapahtumaa leimaa ennen kaikkea rakkaus elokuvaan. Sodankylästä puuttuvat jäykät muodollisuudet, eikä byrokratian viidakkoon eksymisestä ole pelkoa. Niinpä Sodankylän henki eli Spirit of Sodankylä on tunnettu ja tunnustettu kaikkialla maailmassa”, raati perustelee
Sodankylän elokuvajuhlat käynnistyi vuonna 1986. Sen perustajina olivat Sodankylän kunta sekä elokuvantekijät Anssi Mänttäri, Aki Kaurismäki ja Mika Kaurismäki.
Festivaalijohtajana toimi aina vuoteen 2014 asti elokuvalegenda Peter von Bagh. Nykyisin festivaalin taiteellinen johtaja on Timo Malmi ja toiminnanjohtaja Ari Lehtola.

Sodankylän elokuvajuhlien keskuspaikkana toimii elokuvateatteri Lapinsuu. Kuva: Antti Yrjönen.

Matkailutoimittajien Kilta  on matkailualaa seuraavien ammattikirjoittajien ja valokukuvaajien yhdistys. Kilta on perustettu vuonna 1969 ja siihen kuuluu 100 jäsentä.  Yhdistyksen puheenjohtaja on Viisi Tähteä -verkkomedian toimituspäällikkö Heikki Kähkönen.
Saimi Hoyerin kuva: Elina Simonen.

CategoriesYleinen

Facebook Comments