S

Sauli Kemppaisen SAVU-ravintola sai Berliinissä Michelin-tähden

Suomalainen keittiöpäällikkö ja ravintoloitsija Sauli Kemppainen on saanut Berliinin SAVU-ravintolalleen Michelin-tähden. Kemppaisen uralla tähti on jo toinen. Vasta vajaan vuoden toiminut SAVU luottaa perusmakuihin sekä suomalaisiin ja Välimeren raaka-aineisiin. Yhtiökumppanina Kemppaisella on Bosnia-Herzegovinasta syntyisin oleva sommelier Vedad Hadziabdi.

Yhden Michelin-tähden SAVU-ravintolan pääteemana on skandinaavisuus, johon yhdistyvät Italian ja Espanjan keittiöt. Puolet sisällöstä tulee pohjoisesta ja neljäsosa kummastakin Välimeren maasta.

Sauli Kemppainen on avannut SAVU:n keittiöön Berliiniin oman ilmasillan suomalaisille raaka-aineille. Lautaselle ja lasiin on tarjolla runsaasti kotimaan tuotteita.

”Emme tingi raaka-aineissa. Poroa saamme Hannu Lahtelalta Sallasta sekä yrttejä ja maustekrasseja Kotipellon puutarhalta Varsinais-Suomesta. Maailman paras kaviaari tulee tietenkin Carelian Kaviaarilta Varkaudesta. Bryggeri Helsingin Pekka Kääriäinen toimittaa käsityöolutta”, Kemppainen luetteli avatessaan ravintolaa viime keväänä.

SAVU toimii yhdeksi Berliinin gastronimisista keskuksista kasvavalla alueella entisen Länsi-Berliinin puolella. Adenauerplatzin ympäristöön on tullut lukuisia uusia laadukkaita ravintoloita parin viime vuoden aikana.

Kemppainen sai vuonna 2009 berliiniläisen Brandenburger Hof -hotellin Die Quadriga -ravintolan keittiöpäällikkönä Michelin-tähden. Siten Savun tähti on Kemppaisen toinen.

SAVU toimii Berliinin kauppojen ja ravintoloiden pääkatuna tunnetun Kurfürstendammin varrella. Kuva: Heikki Kähkönen.

SAVU Restaurant, Kurfürstendamm 160, 10709 Berlin, www.savu.berlin
Kuvat: Heikki Kähkönen.

CategoriesYleinen

Facebook Comments