L

Laitilan Imperiaali Stout otti sarjavoiton Amerikan olutolympialaisista

Laitilan Wirvoitusjuomatehtaan Imperiaali Stout on voittanut brittiläistyylisten Imperial Stout -oluiden sarjan World Beer Cup -kilpailussa Yhdysvalloissa. Kisan 101 ei sarjaan osallistui yli 8200 olutta 66 maasta.
Yhdysvaltalaisen The Brewers Associationin järjestämä World Beer Cup on yksi maailman suurimmista ja arvostetuista olutkilpailuista. Kisaan osallistui tänä vuonna reilut 8200 olutta, joista yli 5800 tuli Yhdysvalloista.
British-style Imperial Stout -sarjan voittanut Laitilan Imperiaali Stout, 9,2 %,valmistettiin ensimmäisen kerran Laitilan Wirvoitusjuomatehtaan 15-vuotisjuhliin vuonna 2010. Olut on kerännyt lukuisia palkintoja eri kilpailuista. Suomen paras olut -kilpailun se voitti vuonna 2013.

Laitilan Imperiaali Stout, 9,2 %.

”Tämä on valtavana hieno asia ja suuri kunnia meille! Onnittelut kultamitalista kuuluvat koko panimotiimille ja oluen kehittäjälle Ville Vilenille. Kisassa mukana ollut Imperiaali Stout on tehty jo pari vuotta sitten. Se paranee kypsyesssään, ja ainakin tuomareiden mielestä se on nyt huippukunnossa”, iloitsee Laitilan Wirvoitusjuomatehtaan toimitusjohtaja Rami Aarikka.
Erityisesti Aarikka on tyytyväinen, että sarjavoitto tuli arvostetussa brittiläisten vahvojen stoutien sarjassa.
”British-style Imperial Stout ei ole mikä tahansa käsityöoluiden buumin mukanaan tuoma erikoisoluiden sarja, vaan siinä on mukana maailmanluokan laatuoluita. Voitto siinä joukossa nostaa kultamitalin merkitystä vielä entisestään”, Aarikka sanoo.
Suomesta mukana World Beer Cupissa oli kuusi panimoa 21 eri oluella. Mukana olleet panimot olivat Fat Lizard Brewing Co., Laitilan Wirvoitusjuomatehdas, Maku Brewing,
Mallaskosken Panimo, Pyynikin Kasityöläispanimo ja Takatalo & Tompuri.
Eri olutkategorioita kilpailussa oli yhteensä 101. Kisassa jaettiin mitalit kunkin sarjan kolmelle parhaalle oluelle. Suomeen joka toinen vuosi järjestettävästä World Beer Cupista on aikaisemmin tullut ainoastaan yksi hopeamitali. Sen sai Sinebrychoff Light Beer vuonna 2008.
Seuraavan kerran World Beer Cup järjestetään vuonna 2020.

CategoriesOlut

Facebook Comments