R

Ravintolaväki kokoontuu mielenilmaukseen liian ankaria koronarajoituksia vastaan

Faktat tiskiin! -mielenilmaus kokoaa ravintola-alan ammattilaisia ja heidän edunvalvojiaan Helsingin Kansalaistorille torstaina iltapäivällä. Ravintolaväki kertoo tehneensä kaikkensa, jotta koronavirus ei leviä ravintolatilojen tai työntekijöiden kautta. Nyt alan työpaikat ja yritykset ovat liipaisimella ankarien rajoitusten vuoksi vuoksi. Tapahtuma alkaa kello 15.

Hallitus päätti keskiviikkona viittä maakuntaa koskevista lisärajoituksista ravintola-alalle. Tiukemmat rajoitukset astuvat voimaan ensi sunnuntaina Uudellamaalla, Varsinais-Suomessa, Pirkanmaalla, Kanta-Hämeessä ja Pohjanmaalla ravintoloiden anniskelu päättyy klo 22 ja sulkemisaika on kello 23. Lisäksi ravintolat, baarit ja kahvilat voivat ottaa vain puolet tavanomaisesta asiakasmäärästä.

Muualla Suomessa anniskelu päättyy klo 24 ja ravintolat pitää sulkea kello 1. Rajoitukset perustuvat väliaikaiseen tartuntatautilakiin, ja ne ovat voimassa ainakin kaksi seuraavaa viikkoa, kunnes hallitus päättää joko niiden jatkamisesta tai lieventämisestä.

Koronalinjauksia tekevien virkamiesten terävimpään kärkeen kuuluvat Ismo Tuominen STM:stä (vas.) ja Mika Salminen THL:stä. Kuva: Jussi Toivanen, valtioneuvosto.

Ravintolaväki vastustaa tiukkoja rajoituksia, sillä niillä tulee olemaan äärimmäisen suuret vaikutukset sekä alan työllisyyteen että ravintoloiden pystyssä pysymiseen. Valtioneuvoston päätökset uhkaavat perustuslain takaamaa oikeutta elinkeinovapauteen ja työhön.

”Tällä hetkellä alalla vallitsee yleinen turhautuminen yksisuuntaiseen vaikuttamiseen. Ravintoloitsijoita ja henkilöstöä ei kuunnella. Kukaan ei tiedä, miten kauan elämme koronapelon ja uhan alla. Kategoristen kieltojen ja rajoitusten sijaan meidän tulisi keskittyä ratkaisulähtöiseen keskusteluun”, mielenilmauksen järjestäjät toteavat.

Helsingin Kansalaistorilla klo 15 alkavassa tilaisuudessa kuullaan puheenvuoroja ravintola-alan ammattilaisilta ja heidän edunvalvojiltaan. Tilaisuuden aikataulu:

15.00 Joni Bitter, tilaisuuden järjestäjä, ravintolapäällikkö, Bar Loose / Iggy’s,
15.15 Joel Kettula, toiminnanjohtaja, Sure Restonomiliitto,
15.30 Anikó Lehtinen, Suomen baarimestariyhdistys FBSK,
15.45 Heikki Kähkönen, toimituspäällikkö, Viisi Tähteä,
16.00 Antti Raunio, toimitusjohtaja, Night People Group NPG,
16.15 Nasima Razmyar, apulaispormestari, Helsingin kaupunki.

Facebook Comments