P

Palace ja Savoy yhdeksi firmaksi – Savoyn vetäjäksi huippukokki Lontoosta

NoHo Partners yhdistää Palacen ja Savoyn saman yhtiön alle. Sen omistajia ovat NoHon ohella Palacen keittiömestari Eero Vottonen sekä yrittäjät Saku Tuominen ja Jyrki Sukula. Savoyn johtoon ja uuden yhtiön omistajaksi tulee Gordon Ramsayn koulima Michelin-tähtien kerääjä, keittiömestari Helena Puolakka Lontoosta.

Uuden ravintolayhtiön nimeksi tulee Financier Group, joka tähtää – ei enempää, eikä vähempää – suoraan maailman huipulle. Financierin enemmistöosakkaana toimii NoHo Partners, joka haluaa korostaa yhtiön itsenäisyyttä.

”Koko toimintafilosofiamme ytimen muodostaa vapauden ja vastuun antaminen ravintoloitsijoille. Autamme tarvittaessa, mutta tässä tapauksessa mukana on niin kovia nimiä, että on ilo pysyä taustalla”, NoHo Partnersin toimitusjohtaja Aku Vikström perustelee.

Jyrki Sukula (vas.), Eero Vottonen, Saku Tuominen ja Helena Puolakka ottavat vastuun Palacen ja Savoyn kehittämisestä ja johtamisesta. Kuva: Tuukka Koski.

Yli 20 vuotta maailman huipulla Lontoossa kokannut Helena Puolakka palaa kotimaahan ja ottaa vastuun Ravintola Savoyn kehittämisestä.

Helena Puolakka tulee johtamaan sekä Savoyn keittiötä että salia. Kotimaassa hän on monille tuntematon nimi. Puolakka on kuitenkin yksi Suomen tunnetuimmista kokeista ja keittiömestareista ravintolamaailmassa. Hän on ainoana suomalaisena kokkina saanut vastuulleen kolmen Michelin-tähden ravintolan keittiön vetämisen.

Puolakka on toiminut keittiömestarina mm. Pierre Koffmanin La Tante Clairessa Lontoossa ja apulaiskeittiömestarina Pierre Gagnairen Hotel Balzacissa Pariisissa. Molemmilla on kolme Michelin-tähteä. Lontoon-uransa hän aloitti reilut 20 vuotta sitten Gordon Ramsayn Auberginessa.

Helena Puolakka palaa liki 30 vuoden Euroopassa työskentelyn jälkeen kotimaahan Savoyn johtajaksi. Kuva:Tuukka Koski.

”En missään vaiheessa ajatellut palaavani Suomeen, mutta tilaisuus oli yksinkertaisesti liian houkutteleva. Rakastan Savoyta ja pidän sitä ainutlaatuisena kansallisaarteena”, Puolakka kertoo.

Savoyn keittiötä 14 vuotta luotsannut Kari Aihinen kertoi torstai-iltana sosiaalisessa mediassa jättävänsä klassikkoravintolan sekä yhdessä Paul Hickmanin kanssa perustamansa Roster Helsingin. Aihinen ryhtyy Roster Turku -ravintolan ravintoloitsijaksi ja täysipäiväiseksi yrittäjäksi.

”Voin luvata, että muutoksia tulee, mutta huolissaan ei tarvitse olla. Pikemminkin sanoisin, että Savoy palaa juurilleen. Pääpaino tulee olemaan suomalaisissa raaka-aineissa. Tulemme tekemään huippuluokan suomalais-ranskalaista ruokaa pienellä venäläisellä vivahteella”, Puolakka toteaa.

Eero Vottosen (kesk.) tavoitteena on saada Palacelle toinen Michelin-töähti. Kuva: NoHo Partnersin arkisto.

Palacelle Michelin-tähden hankkinut Eero Vottonen jatkaa tähtien tiellä. Jyrki Sukula ja Saku Tuominen toimivat taustavaikuttajina ja sparraajina.

Kaksi viikkoa sitten Michelin-tähtikantaan palannut Palace jatkaa valitsemallaan linjalla. Keittiön vetovastuu pysyy tiukasti keittiöpäällikkö Eero Vottosen hanskassa. Palacen tavoitteena on maailman terävin kärki.

”Yksi tähti totta kai lämmitti paljon ja oli hieno kiitos koko tiimille, mutta samaan aikaan on pakko myöntää, että nälkää jäi. Tulemme tarkasti analysoimaan ne osa-alueet, joissa on varaa parantaa. Tämä uusi joukko tuo siihen paljon näkemystä”, Vottonen sanoo NoHo Partnersin tiedotteessa.

”Tavoitteemme on saada toinen tähti, mitä sitä kiertelemään”, Vottonen täräyttää suoraan.

Saku Tuomisesta tulee uuden yhtiän luova johtaja.

Uuteen yhtiöön siirtyvät aluksi Savoy ja Palace. On todennäköistä, että ravintoloiden määrä kasvaa jonkin verran jatkossa.

”Se on kuitenkin varmaa, että määrä pysyy pienenä. Tavoitteemme on panostaa maailmanluokan laatuun sekä ruoassa että palvelussa”, sanoo Financier Groupin luovana johtajana aloittava Saku Tuominen.

Tuomisen mukaam ravintoloiden kehittämisen lisäksi Financierin tavoitteena on viedä eteenpäin helsinkiläistä kaupunkikulttuuria sekä ravintolakokemuksia uusiin ja yllättäviinkin suuntiin.

Jyrki Sukulalle on räätälöity poikkeuksellinen toimenkuva. Hänestä tulee Financierin Quality Controller.

”Olen eräänlainen sisäinen tarkastaja. Katson toimintaa pienen etäisyyden päästä ja pidän huolta, että kaikki yksityiskohdat tunnelmasta asiakaspalveluun ovat kohdallaan. Vaikka Eero ja Helena ovat todella kovia tekijöitä, uskon, että lisänäkemys on aina tervetullutta”, Sukula perustelee.

Jyrki Sukula tuo lisää tiukkaa ammatillista näkemystä Savoyn ja Palacen toimintaan. Kuva: Mikko Harma.

Financier Group aloittaa toimintansa kevään aikana. Palace jatkaa ennallaan ja tavoitteena on,  että Savoy siirtyy kokonaan Puolakan alaisuuteen vapun jälkeisellä viikolla. Financier Group etsii myös kunnianhimoisia tekijöitä.

”Haemme tekijöitä keittiöön ja saliin. Joko huippuja tai sellaisiksi haluavia”, Puolakka sanoo.

Pääkuva: Nina Mönkkönen.

CategoriesKansi

Facebook Comments