S

Suomen vanhin tilaviiniyritys tähtää nyt tislemarkkinoille

Ilomantsissa toimiva Hermannin Viinitila on uusinut brändinsä ja nimensä. Nordic Premium Beverages toi ensimmäisenä uutena tuotteena markkinoille Arctic Blue Gin -käsityöginin.

Suomen vanhin marjaviinitila on uudistanut tuotteensa ja brändinsä. Vuodesta 1989 Ilomantsissa toiminut  Hermannin Viinitila on alkanut käyttää nimeä Nordic Premium Beverages. Nimenvaihdoksen ja uusien tuotteiden myötä yhtiö tähtää kansainvälisille markkinoille. Nordic Premium Beveragesin tuore ilme on pelkistetyn pohjoismaalainen, kursailematon ja selkeä.

Miehet Nordic Premium Beveragesin uuden Arctic Blue -ginin takana: Jaakko Sorsa (vas.), Mikko Spoof, Kimmo Koivikko ja Asko Ryynänen.

”Vuosien varrelta riittää monia värikkäitä tarinoita, joiden mukana yrityksemme ja sen tuotteet ovat kehittyneet. Uskollinen asiakaskunta Suomessa on luonut meille edellytykset uusien kansainvälisesti korkeatasoisten tuotteiden kehittämiselle ja yrityksen kansainvälistymiselle”, toteaa yrityksen perustajajäsen Timo Kettunen.

Ilomantsilaisyrityksen tuotevalikoimaan kuuluvat, marjaviinit ja -likörit, kuohuviinit sekä tisleet. Brändiuudistuksen tarkoituksena on saattaa ihmisten mielikuvat marjaviineistä aiempaa modernimpaan suuntaan.

”Puhdas pohjoiskarjalainen luonto ja sen antimet ovat kaiken ytimessä, mikä sekä näkyy että maistuu lopullisissa tuotteissa”, yhtiö perustelee tiedotteessaan.

Kolin vaaramaisemista makunsa ja ilmeensä ammentava käsityögini on ensimmäinen uusi tuote.

Nordic Premium Beverages tuo samalla markkinoille uusia juomatuotteita. Ensimmäisenä myyntiin tuli maanantaina yhdessä kulinaristitiimin kanssa toteutettu Arctic Blue Gin, joka on valmistajan mukaan ehtinyt herättää kansainvälistä kiinnostusta jo ennen julkistamistaan.

Kolin vaaramaisemassa kasvaneet mustikat muodostavat NPB:n uuden ginin perustan. Kuva: Andres Teiss.

”Arctic Blue Ginin tarina alkoi kesällä 2016, kun kaksi kokenutta giniharrastajaa ja kulinaristia, Mikko Spoof ja Kimmo Koivikko, halusivat vangita palan suomalaista luontoa laadukkaaseen giniin ja viedä kokemuksensa maailmalle”, yhtiöstä kerrotaan.

Pohdinnan jälkeen ryhmä päätti, että villinä kasvava aromikas mustikka sopii parhaiten kuvaanaan suomalaista luontoa ja makumaailmaa. Kaikki Arctic Blue -ginissä käytetyt mustikat on käsin poimittu Pohjois-Karjalasta Kolin kansallispuiston läheltä, missä kasvavat erityisen ravinnepitoiset ja aromikkaat mustikat.

CategoriesVäkevät

Facebook Comments