S

Suomen Bocuse d’Or -edustaja valitaan neljän huipputason mieskokin joukosta

Mikko Kaukonen, Erik Mansikka, Kaller Tanner tai Tommi Tuominen on Suomen seuraava Bocuse d’Or -edustaja vuosina 2020-2021. Luvassa on kaikkien aikojen karsintakisa. Suomen edustaja maailman arvostetuimpaan kokkikilpailuun valitaan Helsingissä lokakuun lopussa.

Kaikilla karsintakilpailuun osallistuvilla kokeilla on takanaan ansiokas työura arvostetuissa ravintoloissa. Heillä on myös runsaasti kilpailukokemusta.

Mikko Kaukonen työskentelee Food Camp Finlandissa Helsingissä. Erik Mansikka on tuttu mm. ravintola Kaskiksesta Turusta. Kalle Tanner tekee keikkaa freelancerina Helsingissä ja Tommi Tuominen on helsinkiläisen Demon ravintoloitsija.

Kaukonen, Mansikka ja Tannerovat kaikki voittaneet Vuoden Kokki -tittelin. Tanner ja Tuominen ovat lisäksi molemmat kuuluneet Suomen Bocuse d’Or -joukkueeseen jo aiemmin, Tuominen oli tämän vuoden joukkueessa valmentajana.

”Tästä on tulossa Suomen kovatasoisin Bocuse d’Or -karsinta tähän mennessä. Kilpaileminen ja Bocuse d’Or -kisatoiminta ovat kandidaateille tuttuja. Kaikilla kilpailijoilla on ammattitaitoa ja näkemystä, joilla voimme yltää vuonna 2021 Bocuse d’Or -finaalissa ensimmäistä kertaa palkintosijoille”, sanoo Suomen Bocuse d’Or Academyn presidentti Matti Jämsén.

Bocuse d’Or -kilpailuihin valittu kokki sitoutuu harjoittelemaan Euroopan-karsintoja ja loppukilpailua varten täysipäiväisesti noin vuoden ajan. Euroopan-karsinnat pidetään kesäkuussa 2020 Tallinnassa ja loppukilpailu Ranskan Lyonissa tammikuussa 2021.

Ismo Sipeläinen oli Suomen Bocuse d’Or -edustaja tammikuussa Lyonissa sijoittuen 4:nneksi. Kuva: Elo-Säätiö

Yleisölle avoimet Suomen Bocuse d’Or -karsinnat järjestetään Helsingin Messukeskuksessa Viini ja Ruoka 2019 -tapahtumassa lauantaina 26. lokakuuta.

Facebook Comments