T

Tanskalainen olutasiantuntija suomalaisen suurmallastamon johtoon

Tanskalainen Kasper Madsen on nimitetty suomalaisen Viking Maltin uudeksi toimitusjohtajaksi. Madsen (s. 1961) aloittaa tehtävässään syyskuun alussa. Hän on tehnyt pitkän uran tanskalaisen panimojätin Carlsbergin palveluksessa.
Kasper Madsen on koulutukseltaan panimomestari sekä kemian insinööri. Hänellä on myös talousalan loppututkinto. Carlsbergin ohella hän on työskennellyt amerikkalaisen konsultointiyrityksen Boston Consulting Groupin sekä patjanvalmistaja Hilding Andersin ja monialayritys Orklan palveluksessa.

Kasper Madsen. Kuva: Viking Malt.

Viking Maltin nykyinen johtaja Antti Orkola jää eläkkeelle ensi helmikuussa. Siihen saakka hän toimii yhtiön johdon konsultointitehtävissä.
Viking Malt on Pohjois-Euroopan suurin mallastamoyritys. Sen pääomistaja on suomalainen Polttimo Oy 62,5 prosentin osuudella. Ruotsalaisten viljelijöiden maatalousosuuskunta Lantmännen ek omistaa yhtiöstä 37,5 prosenttia.
Viking Maltin pääkonttori ja mallastamo ovat on Lahdessa. Yhtiöllä ovat tuotantolaitokset myös Ruotsissa, Tanskassa, Liettussa ja Puolassa. Liikevaihto on 220 miljoonaa euroa ja sillä on toimintaa Euroopan ulkopuolella mm. Latinalaisessa Amerikassa, Aasiassa ja Afrikassa.

CategoriesYleinen

Facebook Comments