K

Kahdeksan mitalia Suomeen Lontoon European Beer Challenge -kilpailusta

Suomalaiset pienpanimot keräsivät yhteensä kahdeksan mitalia Lontoossa järjestetystä, arvostetusta European Beer Challenge -olutkilpailusta. Mitaleille ylsivät Tornion Panimo, Takatalo & Tompuri Brewery ja RPS Brewing. Kilpailun kirkkaimmat palkinnot eli Double Gold -mitalit jäivät kuitenkin suomalaisilta saavuttamatta.

Vuosittain järjestettävä European Beer Challenge on yksi Euroopan suurimmista olutkilpailuista. Tänä vuonna sen oluiden noin 150 kilpailusarjaan osallistui tuotteita 39 maasta. Kisaan ilmoitetut oluet arvioitiin ulkonäön, aromien, makuprofiilin ja teknisen laadun perusteella sokkona.

Kilpailun eri tyylien mukaisissa sarjoissa eniten pisteitä saaneet oluet palkitan mitalein. Korkein mitali eli tuplakulta (Double Gold) jäi tällä kertaa suomalaisten panimoiden ulottumattomiin.

Tornion Panimon, kuopiolaisen RPS Brewingin sekä virolahtelaisen Takatalo & Tompuri Breweryn saaliina oli yhteensä neljä kultaista sekä kaksi hopeista ja kaksi pronssista mitalia.

Panimomestari Kaj Kostiander laskee Arctic Lageria käymistankista. Kuva: Tornion Panimo.

Tornion Panimon panimomestari ja toimitusjohtaja Kaj Kostiander kertoo yhtiön tiedotteessa, että kahden kultamitalin ja yhden hopean mitalisade vahvistaa lappilaisyrityksen asemaa korkeatasoisena panimona.

“Olemme panostaneet voimakkaasti oluidemme laatuun ja se näkyy. Meillä on pieni, mutta pippurinen porukka, joka tekee hommia suurella sydämellä. Kansainvälinen menestys on ansaittu heidän omistautumisellaan. Se on mitalioluiden paikka”, panimojohtaja Kostiander riemuitsee.

Euroepan Beer Challenge 2022, palkitut suomalaiset oluet ja panimot

Kulta
American IPA – RPS Theory Of Hoppyness IPA, RPS Brewing
Hoppy Lager – North Arctic Lager, Tornion Panimo
Imperial Russian stout – Kaski Imperial Stout – Takatalo & Tompuri Brewery
Smoked Beer, Gluten-Free Beer – Laavu Smoky ESB, Tornion Panimo

Hopea
Belgian Witbier – RPS Dandelion Dreams Witbier, RPS Brewing
Irish Red Ale – Lapland Red Ale, Tornion Panimo

Pronssi
Dry-Hopped Pale Lager – RPS An Allday, Everyday Lager, RPS Brewing
Kellerbier Hell – Kaski Vehnälager, Takatalo & Tompuri Brewery

Facebook Comments