C

Craft Beer Helsinki hieman takkuillen vauhtiin

Helsingin Rautatientori on Suomen käsityöoluiden mekka. Ensimmäistä kertaa Rautatientorilla järjestetty Craft Beer Helsinki veti aurinkoiselle torille avauspäivänä noin 2500 ihmistä. Enemmänkin väkeä olisi sopinut, mutta sisäänpääsyä hidastaneet tekniset ongelmat ja monille outo maksukäytäntö synnyttivät portille kiusallisen pitkän jonon.

Pitkä jonotusaika hieman latisti tunnelmaa alueen ulkopuolella.
Pitkä jonotusaika hieman latisti tunnelmaa alueen ulkopuolella.

Kaksi tuntia avaamisen jälkeen jonossa oli enemmän väkeä kuin itse alueella sisällä. Jonotusaikaa kertyi monille 30–45 minuuttia, mikä käännytti ovelta pois koko joukon ihmisiä. Illalla puoli yhdeksältä jonossa oli yhä pari sataa janoista.
”Kieltämättä harmittaa järjestäjien ja meidän panimoidenkin puolesta. Jonotuksesta johtuen meillä jää kauppoja tekemättä, kun ihmiset eivät pääse sisälle. Toivottavasti tilanne paranee perjantaina ja lauantaina”, harmitteli Malmgårdin Panimon festivaaliveteraani Markku Pulliainen.
Oluenystävälllä on varaa valita.
Oluenystävälllä on varaa valita.

Järjestäjien mukaan jonot portilla pääsivät venymään liian pitkiksi, koska he eivät osanneet varautua tapahtuman valtavaan suosioon.
”Lopulta saimme lisää apukäsiä, ja jono alkoi jo vetää paremmin. Suosittelemme kaikkia varautumaan jatkossakin jonottamiseen, koska perjantain sääennuste näyttää uskomattoman upealta, ja janoisia ihmisiä on varmasti liikkeellä”, järjestäjät muistuttavat tapahtuman Facebook-sivuilla.
Kansainvälinen oluttapahtuma
Craft Beer Helsinki kokoaa Rautatientorille 23 pienpanimoa eri puolilta Eurooppaa ja Yhdysvalloista. Tapahtuma on kansainvälisin Suomessa järjestetty pienpanimofestivaali. Festarilla on tarjolla katuruokaa ja pienpanimoiden siidereitä.
”Ruokatarjonta on ehkä parasta, mitä koskaan on ollut suomalaisilla olutfestivaaleilla. On hienoa, että meillä osataan ottaa oppia kansainvälisistä olutfestareista, joissa on maukasta ruokaa oluiden kyytipoikana”, pohtivat lukuisia maailman olutfestivaaleja kiertäneet Petteri Helin ja Juha Tretjakov.
Portugalilainen Filipe Macieira (kesk.) kehui Rautatientorin tunnelmaa.
Portugalilainen Filipe Macieira (2. oik.) kehui Rautatientorin tunnelmaa.

Yksi festarin kaukaisimmista vieraista on portugalilainen Letra-panimo. Pohjois-Portugalin Bragassa vuonna 2011 perustettu Letra on maan käsityöoluiden buumin ensimmäisiä panimoita. Niinpä Letralle on tärkeää pienpanimokulttuurin tunnetuksi tekeminen sekä uusien olutmakujen maistattaminen viinitietoisille portugalilaisille.
”Meille olutfestivaalit ovat tärkeä markkinapaikka. Teemme oluitamme ja panimoamme tapahtumissa tunnetuiksi. On todella mukavaa, että Suomessa käistyöoluiden kulttuuri on jo näin pitkällä”, kehui panimon perustaja ja johtaja Filipe Macieira.
Craft Beer Helsinki on avoinna Rautatientorilla tänään perjantaina klo 14–24 ja lauantaina klo 12–24.

CategoriesJuomat Olut Panimot

Facebook Comments

Comments are closed.