A

Aamulehti: Pyynikin käsityöläispanimo aikoo jättää konkurssihakemuksen

Tamperelainen Pyynikin käsityöläispanimo Oy aiotaan hakea konkurssiin. Panimoyhtiön yhtiökokous päätti maanantaina, että yhtiö jättää konkurssihakemuksen, ellei jostakin löydy 2-3 miljoonan euron lisärahoitusta. Konkurssihakemuksesta uutisoi Aamulehti. Velkaa yhtiöllä on lehden tietojen mukaan 3,3 miljoonaa euroa.

Tampereella vuonna 2012 perustettu ja Viron Haljalassa olutta valmistava Pyynikin käsityöläispanimo Oy on tehnyt viime vuonsina runsaasti tappiota. Vuoden 2021 tilinpäätöksessä tilikauden tappio kasvoi 3,7 miljoonaan euroon.  Liikevaihto oli 4,6 miljoonaa.

Pyynikki siirsi viime vuonna oluenvalmistuksensa kokonaan Viron Haljalaan. Toiminnot Tampereen Raholassa ajettiin samalla alas.

Aamulehden mukaan yhtiökokous pohti pitkään yrityssaneeraushakemuksen jättämistä, mutta siitä on toistaiseksi luovuttu. Panimoyhtiö on niin lähellä maksukyvyttömyyttä, että saneerausmenettelyyn pääseminen on katsottu mahdottomaksi.

Yhtiön hallitukselle ja toimitusjohtajalle yhtiökokous ei myöntänyt viime vuoden osalta vastuuvapautta. Näin ainoaksi vaihtoehdoksi on jäämässä panimon hakeminen konkurssiin maksukyvyttömyyden perusteella, ellei jostakin löydy sijoittajaa. Ulkopuolisen rahan tarve on 2-3 miljoonaa euroa.

Pyynikin käsityöläispanimo aloitti oluiden ja muiden juomien valmistuksen Viron Haljalassa keväällä 2021. Kuva: Andres Teiss.

Pyynikin käsityöläispanimolla on 12 000 osakasta. Brittiläinen talouslehti Financial Times noteerasi FT1000-listallaan vuonna 2020 tamperelaisyhtiön Euroopan nopeimmin kasvavaksi panimoalan yritykseksi. Panimo työllisti parhaimmillaan yli 30 henkilöä.

Oluenvalmistus  jatkuu toistaiseksi Viron Haljalassa, jossa on 25 työntekijää. Pyynikillä on tislaustoimintaa Tampereella.

Helsingin ja Tampereen Pyynikin Brewhouse -panimoravintolat omistaa ja niiden toiminnoista vastaa NoHo Partners.

Kuvat: Andres Teiss.

Facebook Comments