Pompier-ravintoloita on Helsingin keskusta-alueella kaksin kappalein. Pompier Espa sijaitsee nimensä mukaisesti Eteläesplanadilla kulmatalossa, joka sivuaa Fabianinkatua. Suurista ikkunoista aukeaa näkymä Esplanadin puistoon. Toinen Pompier on Albertinkadun sisäpihalla vapaapalokunnan entisen ravintolan tilassa – siitä nimi Pompier = palomies.

Pompier Espa on harvoja ravintoloita, jonka lounas pelittää isosti. 50-paikkainen sali kiertää useamman kattauksen ja kiirettä pitää ja jonotus kannattaa. Myös lounaan take away lähistön toimistoihin käy vilkkaana.

Pompier Espan illat nojaavat ranskalaiseen keittiöön, jota törmäytetään skandi-ideoihin, korttelibistrotyyliin, sesongin mukaisuuteen ja hyviin raaka-aineisiin. Maut ovat viihdyttäviä ja harmonisia, ja lopulta viinit saadaan soimaan annosten kanssa. Kun neljän ruokalajin menu osuu, sen hinta-laatu -suhdetta kehutaan yleisesti Helsingin parhaimmistoon kuuluvaksi. Tätä korostavat vielä lämmin palvelu ja asiakasta arvostava sisustus. Jos ravintola on kuin kamariorkesteri, ravintoloitsija Laura Apukka on sen taiteellinen johtaja.

Pompierissa halutaan, että suhde viiniin on helppo, mutta viinit itsessään ovat kiinnostavia, pienten ja keskisuurten tuottajien helmiä. Viinejä saa laseittain.

Kuva Pompier Espa.

Äänestäjiltä
”Harva paikka tarjoaa näin hyvää meininkiä lounaalla ja illalla. Moni iltaravintola laittaa tällä hetkellä lompakon koetukselle, mutta täällä hinta/laatusuhde on enemmän kuin kohdallaan. Plussaa myös viihtyisästä ja kodikkaasta ympäristöstä sekä lämminhenkisestä ja osaavasta palvelusta. Upea henkilökunta!”

Pompier Espa

Eteläesplanadi 8, 00130 Helsinki
Verkossa
Pöytävaraus Quandoo

 

 

CategoriesYleinen

Facebook Comments