Helsingin ranskalaisaalto voimistui entisestään, kun Bistro Le Coin (suomeksi Kulma) avasi ovensa Hakaniemessä Siltasaari 10:ssä syyskuussa 2023. Samalla Hakaniemi vahvistui entisestään Helsingin uutena gastronomisena ravintolakeskittymänä – ilmiö, joka syntyi vuoden 2023 aikana.

Pääosin ranskalaiseen keittiöön pohjaava Bistro Le Coin pyrkii perinteiseen bistrotunnelmaan lounaasta illalliseen. Vaikutteita otetaan myös muualta päin isoa maailmaa. Tuotelupauksena ovat laadukkaat, kestävästi tuotetut raaka-aineet, laadukas ruoka ja juoma, jotka yhdistyvät rentoon ilmapiiriin ja rehevän sydämelliseen palveluun.

Ravintoloitsijana on keittiömestari Eero Suhonen, jonka toinen jalka on keittiössä ja toinen rockissa. Yli 25 vuotta ravintola-alalla toiminut Suhonen tunnetaan lukuisista pesteistä pääkaupungin ravintoloissa.

Illallislistalla on neljä menuvaihtoehtoa (yksi on vegaaninen). Kaikkea on saatavilla myös yksittäisinä à la carte -annoksina. Klassikkomenu edustaa ranskalaisen keittiön perinneherkkuja, maalaishenkinen Menu Le Coin edustaa puolestaan rouheampia annoksia. Viiden ruokalajin Chef’s menu on sitten ruokapuolen kruunu ja jalokivi. Kuratoitu viinivalikoima painottaa eurooppalaisia tuottajia.

Bistro Le Coinin taustalla vaikuttavat samat pääomistajat kuin Helsingin Munkkiniemessä sijaitsevassa Mauritz-bistrossa, joka on kerännyt isosti kiitosta heti alusta lähtien uuden ajan bistrona.

Kuva Bistro Le Coin

Äänestäjiltä
”Yllättävän hyvä tulokas. Klassista, mutkatonta, maistuvaa bistroruokaa ihan omalla kierteellä hyvistä raaka-aineista. Miljöö ja palvelu saavat erikoiskiitoksen rentoudesta ja tyylikkyydestä. Erinomainen hinta-laatusuhde. Tekijöiden sielu näkyy ja maistuu. Lähinnä harmittaa, kuinka täällä ei voi olla ihan koko iltaa.”

Bistro Le Coin
Siltasaarenkatu 8–10, 00530 Helsinki
Verkossa 
Pöytävaraus Quandoo 

 

CategoriesYleinen

Facebook Comments