Mat Distrikt on etelähelsinkiläinen, vastustamaton kortteliravintola, jonka sisustustyyli ja puumateriaalivalinnat pyrkivät kertomaan aivan kuin ravintola olisi ollut paikalla aina. Kynnys on matalalla ja keittiö tarjoaa hillittyä skandinaavisuutta mutta neobistron artesaaniasenteella. Harvassa ravintolassa on niin kotoista kuin Mat Distriktissa.

Ravintolan kärkenä on raakakypsytetty liha, joka käy smokerin tai hiiligrillin kautta. Lihan ja kalan lisäksi tarjolla on myös asetelmaa tasapainoittavia, kokeileviin makupareihin perustuvia kasvisannoksia kauden vihanneksista.

Tärkeimpinä tekijöinä keittiössä ovat korkealaatuiset raaka-aineet ja sesonginmukaisuus. Mat Distrikt ei ponnista tyhjästä, sillä jotakin on lainattu ravintoloitsijaryhmään kuuluvien Teemu Auran ja Riku Stenrosin Albina & Aleksis -ravintolan tuottamista kokemuksista sekä Stenrosin Porvoon liharavintola Meat Districtista – joka odottaa uutta avautumista toissavuotisen dramaattisen tulipalon jäljiltä.

Mat Distriktissa on innostuttu yhtä lailla natuviineistä kuin jo paikkansa löytäneiden tilojen klassikkoviineistä. Kantavana ajatuksena on viininviljelymaan laadun parantaminen sen sijaan, että viljely köyhdyttäisi sitä.

Mat Distriktin erikoisuutena on vermutteihin keskittynyt Vermuteria, jonka laaja lista pientuottajien vermutteja Italiasta ja Espanjasta kutsuu ohikulkijat negroneille ja muille vermutpohjaisille juomille jäiden kera. Vermuteilla leikitään myös ruoan kanssa.

Äänestäjiltä
”Laadukas kortteliravintola, joka ei kikkaile, mutta on silti mielenkiitoinen ja yllättävä. Hyvän hinta-laatusuhteen persoonalista tekemistä. Viinilista on pullollaan herkkuja, cocktailit vertaansa vailla ja henkilökunnan yhteishenki luo ravintolasaliin upean tunnelman. Vermuteria täydentää kokonaisuuden.”

Kuva Eeropekka Rislakki

Mat Distrikt
Tehtaankatu 12, 00140 Helsinki / Helsingfors
Verkossa 
Facebook
Instagram 

 

CategoriesYleinen

Facebook Comments