Mami on kokkivetoisen bistroravintoloitsemisen pioneereja Suomessa ja Turun ravintolaskenen maamerkki ja semiklassikko. Mamissa on kokkailtu trendivapaasti oman pelikirjan mukaisesti väkevästi ja rakkaudellisesti jo 17 vuotta. Mahtava raaka-aineiden kunnioitus ja suomalais-skandinaavis-italialais-ranskalaisen kokkailun ihailtava konstailemattomuus ovat Mamin tunnusmerkkejä. Aasiaakaan ei unohdeta. Ruoka on herkullista, intohimoista ja selkeää.

Mami on pieni suuri ravintola, joka vain paranee vanhetessaan. Henkilökunnasta suurin osa ollut ravintolassa alusta asti kuten keittiömestari Jouni Virtanen, ja uudet tekijät ovat vakuuttavia. Omistajakin painaa edelleen piisissä aamusta iltaan. Marko Rauhalan ohjaama keittiö pohjaa tinkimättömästi tuoreisiin raaka-aineisiin, jotka ovat usein paikallisilta tuottajilta.

Tietenkin Mami on synnyttänyt omat klassikkoannoksensa. Niihin kuuluvat Wallenbergin pihvi, joka on tarjolla lauantain Torilounaalla. Kalapuikot ja maksa-annos kuuluvat perjantain tarjontaan ja ovat olleet mukana 17 vuotta.

Tunnelmaltaan ja tarjonnaltaan Mami on kortteliravintolan ja bistron välimaastossa. Mami-sana on italiaa ja se kuvastaa lämminhenkisyyttä ja kodikkuutta.

Turun historiallinen Aurajokiranta ja Vähätori antavat ravintolaan vahvan ajan ja paikan tunnetilan. Mami on kyennyt luomaan Turun ravintolakentälle jotakin pysyvää. Mami on hyvä syy visiteerata Turussa kauempaakin.

Äänestäjiltä
Klassikkoravintola, joka ilahduttaa vuodesta toiseen. Henkilökunta ottaa jokaisen vieraan vastaan kuin perheenjäsenen varmistamalla, että joka hetki ravintolassa on nautinnollinen. Hinta- laatusuhde kohdallaan. Edelläkävijä Turun ja Suomen ruokakulttuurissa. Turkulaisen ravintolaskenen kivijalka.”

Kuva: Mami.

Mami
Linnankatu 3, 20100 Turku
Verkossa
Facebook 
Instagram 

 

CategoriesYleinen

Facebook Comments