Ravinteli Huber on lihansyöjälle ja hänen kavereilleen kuin hyvä uni ahdistavan todellisuuden keskellä. Voi sen sanoa näinkin: Lihansyöjän paratiisi ja temppeli, jonka konsepti on hioutunut täydelliseksi. Huber on myös lihan riiputtamisen ja hiiligrillin edelläkävijä Suomessa.

Pihvi- ja burgeriravintola Tampereen tiedostavassa yliopistokaupungissa vaatii vastavirtaan kulkevalta kanttia aikana, jolloin ainakin median perusteella Suomessa syödään pelkkää vegeä ja prosessoitua kasviproteiinia sekä vältellään lihahäpeää. Mutta minkäs sille voi, jos on lihallista ylivoimaa.

Asenteen takana ovat Veljekset Ponteva eli Mika Roito ja Pekka Salmela, joiden omistama Ravinteli Bertha on myös 50 Parasta Ravintolaa -listan vakioravintola.

Riistaa lukuun ottamatta Suomen lihakulttuuri on melko kapea: sisäfilettä, lenkkiä ja jauhelihaa. Huber iskee tähän tuomalla kotimaista lihaa eri kulttuurien tavoilla leikattuna sekä muodoissa, joita monikaan ei ole aiemmin maistanut. Huberissa liha on useimmiten kotimaista marmoroitunutta lypsylehmää riiputettuna. Puuhiiligrillistä tarttuu isoa makua, ja tartar on ihan kymppi ja lisukkeissa on oivalluksia. Yksinkertainen on kaunista.

Grillatut kalat ja merenelävät tuovat ronskiuden ja raavauden tarjontaan lisäulottuvuuden. Olut- ja viinilista sekä baarin cocktailit sekä letkeä palvelu hoitavat loput. Huberissa ollaan myös säkenöivän intoutuneita oluista ja siidereistä. Huber on lihamatkailun väärti!

Roito & Salmelalla on Tampereella myös Ravinteli Bertha, joka on 50 Parasta -listan vakiovieras, ja viimeisin avaus on Haarlan palatsin alakertaan viime vuonna avattu Ravinteli Haarla.

Äänestäjiltä
”Erottuu laadukkaan lihan tarjoamisella ja onnistuu ilmiömäisen hyvin. Ei rönsyile, vaan tarjoaa parasta lihaa aina erinomaisesti ja herkullisesti valmistettuna. Ihailtavaa omistautumista. Lisukkeet ovat hyviä ja sopivan kokoisia. Huber on elämys, jossa ruoan ja juoman yhdistämisestä ei tehdä vaikeaa.”

Kuva: Ravinteli Huber.

Ravinteli Huber
Aleksis Kiven katu 13, 33200 Tampere
Verkossa
Facebook 
Instagram

 

 

CategoriesYleinen

Facebook Comments