2

25 Boulevard Bar & Seafood, Helsinki

Boulevard Bar & Seafood on Matti Wikbergin W-Restaurantsin paletin kala- ja äyriäisravintola. Osakkaana on keittiöstä vastaava Sylvester Soisalo, jolla on vankka kokemus ja mm. Palacesta ja Gordon Ramsay -taustaa.

Moni on yrittänyt vedeneläviin keskittyvää ravintolaa, mutta heikoin tuloksin. Yksi syy on se, että Suomella ei ole luontaista yhteyttä Atlantille toisin kuin muilla Pohjoismailla, joten kala- ja äyriäisravintola on kulttuurisesti vieras. Toisaalta juuri siksi sillä on myös paikkansa.

Boulevard Bar & Seafood on täysverinen, moderni pohjoismainen kalaravintola. Valikoimassa on meren antimia: ostereita, kalaa, äyriäisiä ja simpukoita. Jokainen annos on rakkaudentunnustus raaka-aineille.

Valmistustavat ovat klassisia, mutta annokset ovat innovatiivisia. Myös pohjoismaiset trendit maistuvat. Soisalo pidättää oikeuden kokeiluihin ja tulkintoihin, jotka ohittavat perinteet ja konventiot. Pyrkimyksenä on pelkistys ja herkullisuus sekä luottamus huippuraaka-aineiden ominaismakuun. Tarvitaan pokkaa minimalisoida annos tarjoamalla lautasella kaksi asiaa: täydellinen hauduttamalla kypsennetty taimen ja hapokkaan täyteläinen veriappelsiini beurre blanc. Kaunista ja korutonta, mutta herkkua.

Listan kekseliäisyys hymyilyttää kaikin tavoin. Tässä esimerkkejä: mustekalaspaghettia ja nduja-bolognesea, silliä ja hasselpähkinää, sieni-rydberg ja vin jaune -kastiketta. BBS-ravintola nostaa kalaruoan uudelle tasolle Helsingissä ja Suomessa. Ruokakulttuuria viedään taas eteenpäin.

Eurooppa korostuu viinivalikoimassa, jossa korostuu sama laatuvaatimus kuin lautasilla, on sitten kyse tunnetuista taloista tai pienistä tiloista. Viinit kuvastavat puhtautta, tasapainoisuutta ja nautinnollisuutta. Koska kyse on myös baarista, cocktaileilla on iso rooli. Modernit klassikot ovat cocktail-menun selkäranka, mutta baarimestareiden toinen linja edustaa samaa kuin ruoka: korkealuokkaisista raaka-aineista syntyy selkeitä, lakonisesti elegantteja ja kauniita juomia.

Äänestäjiltä
”Merellistä tunnelmaa sekä Pohjoismaiden että Välimeren vaikutuksella. Sylvesterin ja salitekijöiden street-henkisyys ja vahvasti omalla persoonalla toimiminen ovat ihailtavaa. Sopii merelliseen Helsinkiin kuin nenä päähän. Kalojen ja merenelävien valmistuksen kiistaton ykkönen Suomessa.”

Kuva: Anders Husa & Kaitlin Orr / My Helsinki.

Boulevard Bar & Seafood
Bulevardi 6, 00120 Helsinki
Verkossa
Facebook 
Instagram

 

CategoriesYleinen

Facebook Comments