Hävikkivapaa, zero waste -ravintola Nolla on luonut oman genrensä alusta lähtien. Tuloksena on jotakin ainutlaatuista, missä pyritään hävikin ja jätteen poistamiseksi. Nolla on todistanut, että mielenkiintoista ruokaa voi luoda ilman turhaa hävikkiä. Ravintolalla on selvä kestävän kehityksen ideologia, joka on mukana kaikessa tekemisessä ilman toitottamista ja tuputtamista. Pioneeri elää niin kuin opettaa ja Nolla on näyttänyt, että arvojen mukaan toimiminen onnistuu ilman, että ruoan herkullisuudesta tai palvelun laadusta tarvitsee tinkiä.

Gastronomian ja filosofian yhdistävä ääni on kuulunut jo USA:ta ja Saksaa myöten, joissa nollalaiset ovat käyneet jakamassa ilosanomaansa vuosien saatossa. Nolla ei käperry kuitenkaan erinomaisuuteensa vaan se seuraa aikaa herkeämättä ja on verkostoitunut kansainvälisesti, mutta se ei imitoi vaan näyttää yhä suuntaa muille.

Nollan perustajat Carlos HenriquesLuka Balac ja Albert Franch saivat ajatuksen omasta ravintolasta, koska he turhautuivat aiemmissa työpaikoissaan ravintolajätteen määrään. Nolla on saavutettu summa yhteistyöstä tuottajien, suunnittelijoiden, insinöörien ja arkkitehtien kanssa. Nolla on onnistunut vähentämään jätettä raaka-aineista ja pakkausmateriaaleista sekä minimoimaan veden ja energiankulutuksen.

Nollan ruoka on kuitenkin herkullista ja yllättävää hyödyntämällä sesongin raaka-aineita yhteistyössä tuottajien kanssa. Ruokalajit ovat modernia eurooppalaista. joissa maistuu ja näkyy pohjoismaisen keittiön vaikutus. Ravintoloitsijoiden innostus ja sitoutuminen tekemiseen on ihailtavaa ja heidän taustansa maistuu annoksissa. Keittiössä on oma, erottuva tyyli, kastikkeet ja kala ovat aina huumaavan hyviä, “samoin ne sieninugetit”.

Henkilökunnan rooli on suurempi kuin monessa muussa paikassa ja tunnelma salissa on omaa luokkaansa. Nollan viinilistalla on pientuottajien luonnonmukaisia viinejä. Myös oluet ovat saaneet merkittävästi sijaa oman Mamu Brewing -mikropanimon myötä. Nollassa on myös baari. Myös Sunday roast on mahtikeksintö!

Nollan ravintoloitsijat avasivat toissa vuonna myös Elm-ravintolan Kaivopuiston reunaan. Idea on tarjota yksinkertaista, sesonkien mukaista ja välimerellisistä mauista inspiroitunutta ruokaa ja juomaa rennossa ja lämminhenkisessä ilmapiirissä.

HUOM! Nolla voitti myös kategorian Paras Olutlista. Jälleen kerran.

Äänestäjiltä
”Nolla on innovatiivisin ja edistyksellisin ravintola Suomessa. Nollan ideologia on tulevaisuus ja Nolla luo uusia tapoja työskennellä ravintola-alalla. Kestävyyskonsepti kiinnostaa kansainvälisiä vieraita ja henkilökunta kertoo kokonaisuudesta mielellään monikielisesti. Hyvän mielen ravintola, jossa yhdistyvät vastuullisuus, kestävyys, maukas ruoka ja asiakkaan huomioiva palvelu.”

Kuva: Nolla.

Nolla
Fredrikinkatu 22, 00120 Helsinki
Verkossa 
Facebook
Instagram 

 

CategoriesYleinen

Facebook Comments