Ravintola Kajo hakee illan viimeisen auringonsäteen hetkeä – kajoa – ja yhdessäolon merkityksellisyyttä, jonka toivoisi jatkuvan ikuisesti. Tulta, savua, tarinoita, ystäviä, lähiruokaa ja luontoa lautasella.

Tampereella eri ravintoloissa aiemmin työskennelleet keittiömestari Veli-Matti Lampinen sekä salin henki Marko Simunaniemi avasivat viisi kevättä sitten itsensä näköisen ravintolan samalle kadulle Ravinteli Berthan ja jo edesmenneen C:n kanssa. Fine dining -naapuruus velvoittaa.

Oma tyyli löytyi vahvan läsnäolon, Suomen luonnon, villiyrttien, sesongin raaka-aineiden, metsäisten makujen ja tuoksujen sekä tekniikkaleikittelyn yhdistämisessä. Suomalaisuuden luontosuhde määrittää kaikkea. Myös hiiligrilli kuuluu asiaan, jonka tulella ja savulla maustetaan, jos ei aina kypsennetäkään.

Oodi luonnolle -menukokonaisuus rakentuu kunkin hetken ja sesongin parhaiden, saatavilla olevien ja paikallisten raaka-aineiden ympärille. Kajo on rohkeasti ruoan monimuotoisten valmistus- ja säiöntätapojen kuten fermentoinnin ja dry age -kokeilujen näyttämö käyttäen samalla kekseliäitä ja rohkeita raaka-ainevalintoja. Tuloksena on luonnonläheistä, uniikkia, rohkeata, hauskaa ja muistijäljen jättävää ruokaa, joka yhdistyy mainioihin, puhtaiden makujen viineihin sekä luontevaan, lämpimään ja rentoon palveluun.

Suositusjuomissa on paitsi viinejä, myös annosten raaka-aineita hyödyntäviä itsetehtyjä juomia, sakea taikka ravintoloitsijoiden viereisessä Villit ja Viinit – viinibaarissa ja koelaboratoriossa kehiteltyjä cocktaileja ja mocktaileja.

Äänestäjiltä
”Innovatiivinen, kokeileva ja innostava. Vieras saa oleilla hyvin huolehdittuna omassa kulinaarionnen kuplassa. Ihana henkilökohtainen palvelu, missä kokit on tuotu estradille. Terävintä ravintolakärkeä. Kajosta paistaa vahva, omanlainen tekemisen tinkimättömyys sekä lautasilla että laseissa.”

Kuva: Visit Tampere.

Kajo
Rautatienkatu 12, 33100 Tampere
Verkossa
Pöytävaraus Quandoo https://www.quandoo.fi/en/place/ravintola-kajo-57897
Facebook
Instagram 

 

 

CategoriesYleinen

Facebook Comments