Yllättävässä paikassa, Helsingin Puu-Vallilan reunassa sijaitseva korttelibistro vetää maut suoriksi, mutta kiinnostavilla rinnastuksilla, joissa käytetään vain kolmesta neljään raaka-ainetta. Vaikutelma simppeliydestä on harhaa, sillä yhdistelyt ovat kekseliäitä ja harkittuja.

Plein onnistuu sinä, mitä moni yrittää: se elää sesongeista, luomusta ja suorista tuottajasuhteista sekä suosittelee jaettavia annoksia. Listalla tapahtuu nopeaa vaihtelua raaka-aineiden saatavuuden rajallisuuden takia. Sama ideologia täyttää lasit natuviineillä, jotka ovat omaa tuontia. Lasissa on usein yllätys – positiivinen sellainen.

Plein edustaa ravintoloitsija Henri Bäckmanin mielikuvitusmaailmaa, joka on muuttunut todeksi. Ruoka on erinomaista, juomat taianomaisia, palvelu lämmintä ja soljuvaa ja ravintola on parantanut toimintaansa alati eksponentiaalisesti. Tarjolla on neljän ruokalajin menu, johon voi halutessaan tilata extra-annoksia.

Suvannontien toisella puolella on saman omistajan viinibaari Klein.

Äänestäjiltä
”Kaikki ruoat ovat poskettoman hyviä ja jokainen komponentti on perusteltu. Hämmästyttävän tasainen taso, intohimoa, sydäntä ja kunnianhimoa keittiössä ja viineissä sekä rustiikkisessa salissa. Oman tien kulkija kauniissa Puu-Vallilassa.”

Kuva: Plein.

Plein
Suvannontie 18, 00510 Helsinki
Verkossa
Facebook
Instagram

CategoriesYleinen

Facebook Comments