Tampereen paraatipaikalla, heti rautatieasemaa vastapäätä sijaitseva Ravinteli Bertha tarjoaa keittiön luovaan otteeseen perustuvaa viiden ruokalajin kokonaisuutta, joka korostaa raaka-aineiden laatua. Tarjolla on yllättävää, mutta taidolla tehtyä, selkeän makuista ruokaa ja tunnistettavia raaka-aineita, siivitettynä huikeilla liemillä, sooseilla ja kastikkeilla.

Kiitosta ja kehuja Bertha saa erityisesti raaka-aineiden käytöstä sekä hävikin minimoimisesta. Lautaselle ei ilmesty pelkkää sisäfileetä, vaan ruhon ja raaka-aineen eri osia hyödynnetään monipuolisesti.

Berthan ruokafilosofian motto voisi olla: Paluu perinteiseen modernilla otteella.

Kunkin annoksen kohdalla on luvassa ilotulitusta sekä ulkonäön että maun puolesta. Ruoat ja reseptit eivät ole maasidonnaisia, vaan annokset vaihtuvat sesongin ja parhaiden raaka-aineiden saatavuuden mukaisesti. Viiden ruokalajin menujen hinta on aina sama 75 €, sisällöt vain muuttuvat.

Velipoikaravintolansa Huberin tapaan Bertha panostaa laadukkaisiin, kotimaisiin lihoihin, sekä mahdollisuuksien mukaan kausi- ja lähituotteisiin. Menusta on toki aina saatavilla myös kasvisversio.

Bertha on sisustukseltaan pelkistetty ja pöydät ovat eurooppalaisittain lähekkäin. Ei valkoisia pöytäliinoja, vaan rentoa ja kujeilevaa meininkiä. Yleisilme on rauhallisen harmoninen: tummanharmaat laattalattiat saavat seurakseen puun sävyjä sekä luonnonvalkoisia yksityiskohtia.

Asiakaspalvelu on ripeää, iloista, asiantuntevaa sekä henkilökohtaista. Jatkuvasta koulutuksesta huolimatta henkilökunnan jäsenet saavat olla persoonia. Berthan henkilökunnan palosta alaa kohtaan kertovat useat eri palkinnot kuten salin puolella työskentelevän Kirsi Seppäsen nimeäminen Suomen Parhaaksi Sommelieriksi vuonna 2021. Kirsi ja Juulia Eloranta kaatavatkin lasiin hyvän ruoan rinnalle mainioita viinejä – yhdistelmiä, joista jää tunnejälki kivasta. Tarjolla on menujen yhteyteen myös juomapaketteja.

Veljekset Ponteva eli Mika Roito ja Pekka Salmela ovat myös lihaan keskittyvän Ravinteli Huberin takana, joka on 50 Parasta Ravintolaa -listan vakioravintola. Huberin hiiligrilliopit on integroitu myös Berthan keittiöön. Savu on mauste.

Äänestäjiltä

”Kokonaisuus ratkaisee. Hyvää ja kaunista. Läheltä ja laatua. Rauhallista ja hillittyä. Kun itsetunto on hyvä, ei tarvitse kailottaa omaa erinomaisuutta, kevyemmät pensselivedot riittävät salissa ja keittiössä. Aivan uskomaton palvelu, joka tulee parhaiten esille ruokalistan tuotteiden hallinnassa.”

Kuva: Ravinteli Bertha.

Ravinteli Bertha
Rautatienkatu 14, 33100 Tampere
Verkossa
Facebook
Instagram

CategoriesYleinen

Facebook Comments