Lily Lee on laajentanut Hongkongin ja Taiwanin innoittamat maut laajemmaksi, modernien aasialaisten makujen ravintolaksi ja baariksi Helsingin Erottajankadulla.

Vaikka julkkiskokki Tomi Björck antaa kasvonsa Lily Leelle, ravintolan omistajajoukko muodostuu hänen lisäkseen kokeneista ravintola-alan ammattilaisista: Serko Rantanen, Ronny Malmberg, Mika Ranin sekä Minka Björck.

Ravintolan idea on tarjota vivahteikasta ja laadukasta aasialaista ruokaa metsästä, maalta ja mereltä sekä miellyttävää tunnelmaa. Ruoka ottaa vauhtia taiwanilaisesta ruokakulttuurista. Keittiö on yhdistelmä umamista Hakka-keittotaitoa, hienostuneita japanilaisia makuja, Hongkongin katukeittiöiden hälinää ja kantonilaisia perinteitä.

Hongkongilaisuus jää hieman varjoon, sillä mukana on paljon punaista chiliä, joka viittaa Sichuaniin. Hongkong on aina ollut silta Kiinan ja lännen välillä, joten Lily Lee on ymmärrettävä sillaksi. Painotus on kuitenkin Taiwanissa, vaikka Lily onkin enemmän hongkongilainen nimi.

Usein annosten ytimessä on talonmauste doubanjiang (kiinalaista fermentoitua soijapapu-chilitahnaa), johon mm. seesamiöljy ja mustariisietikka sekä sichuaninpippuri liittyvät.

Lily Lee tarjoaa ison valikoiman juomia, jotka sopivat aasialaisen ruoan kanssa, ja neuvoja saa, joten kannattaa olla utelias.

Kuka on Lily Lee? Onko Lily Taiwanista vai Hongkongista?

Ainoa yleisesti tunnettu Lily on Marlene Dietrichin näyttelemä kurtisaani Shanghai Lily Josef von Sternbergin ohjaamassa klassikkoelokuvassa Shanghai Express vuodelta 1932. Elokuvassa matkataan junalla Pekingistä Shanghaihin.

Äänestäjiltä
”Hetken kuluttua pöytä täyttyy toinen toistaan herkullisemman kuuloisista ja kauniimmista ruoista. Maku edellä tehtyä ruokaa, kaunista ja innovatiivista. Aivan kuin hyppäisi ulkomaille syömään. Tekijät tietävät, mitä tekevät.”

Kuva: Lily Lee

Lily Lee
Erottajankatu 4, 00100 Helsinki
Verkossa
Facebook
Instagram

CategoriesYleinen

Facebook Comments