Porvoon uusi VÅR nousi tutkainta vastaan. Marjo Lindbergin (sali) ja Niko Luodon (keittiö) 24-paikkainen ravintola tarjoaa kunnianhimoista fine diningia pikkukaupungissa 50 km Helsingistä samaan aikaan, kun kilpailu ajaa muita tarjoamaan neobistroruokaa ja rentoa tunnelmaa.

Rentoudesta on kyse VÅR:issakin ja se rikkoo fine dining -pönötyksen tunnelmalla ja mm. musiikilla, joka on ristiriidassa mielikuvan kanssa ”hienosta paikasta”.

Porvoon vanhassa keskustassa, Papinkadulla idyllisessä, täysin remontoidussa Villa Borgissa sijaitseva VÅR on kertomus porvoolaisesta paikallisuudesta, identiteetistä, yhteistyöstä ja yhteisöllisyydestä. VÅR on ideaali siitä, keitä me olemme ja mistä tulemme. VÅR on tulkinta ympäröivästä luonnosta, saaristosta, metsistä, niityistä ja paikallisista maatiloista. VÅR on kollektiivi ravintolatyöntekijöitä sekä maanviljelijöitä, kalastajia, metsästäjiä ja kirjo paikallisia palvelutuottajia.

On hyvä muistaa, että Porvoo sai kaupunkioikeudet jo 1300-luvulla, joten VÅR:illa on perspektiiviä tutkia mennyttä, nykyisyyttä mutta myös tulevaa. Ruoka ja juoma ovat ravintola VÅR:in ymmärryksen väline arvoihin, kestävyyteen, paikkaan ja aikaan – omilla ehdoilla.

Äänestäjiltä
Ihan huikea kokemus, kala ja kasvispainotteinen menu on täyttä kultaa alusta loppuun saakka. Kunnianhimoista ja ensiluokkaista käsityötä. Kaunis ja elegantti ravintola. Ehdottomasti Porvoon ja ehkä koko Suomen paras!”

Kuva: VÅR.

VÅR
Papinkatu 17, 06100 Porvoo
Verkossa
Facebook 
Instagram

 

CategoriesYleinen

Facebook Comments