Ilmiönä Kaskis on pieni suuri ravintola – Turkua suurempi. Siksi sen saama Michelin-tähti ohjaa Turkua isosti matkailullisesti ruokakaupungiksi – siitä kertoo kaupungin satsaus Michelin Guide Nordic Countries -julkistustapahtuman järjestäjänä 12.6.2023, jolloin Pohjoismaiden gastronomian kerman katse kohdistuu Turkuun.

Kaskiksen sijainti keskustan ulkopuolella, asuinkerrostalon kivijalassa ei lupaa paljoa, mutta ruoasta ja rakkaudesta ruoanlaittoon tässä on kyse: riistaa, kalaa, vihanneksia, villiyrttejä, sieniä, marjoja perusasioina, mutta annosten tekstuurit, yhdistely, maut, herkkyys, hauskuus ja estetiikka luovat uutta suomalaista keittiötä – fun & fine diningia. Kaverukset Erik Mansikka ja Simo Raisio ovat liekeissä ja meno vain petraantuu vuosi vuodelta.

Miljöön petraus siirsi aiemman ronskiuden ja roson saman porukan Kakolanruusuun. Silti asenne ja leikkisyys kuitenkin säilyivät. Koko henkilökunta on mukana sielullaan. Kaskiksen menestyksen salaisuus on siinä, että se ei seuraa trendejä, se luo niitä, koska mukana on myös riittävästi syvällisyyttä. leikkisyyttä ja kokeilevuutta. Konstailemattomuus ja eleganssi lyövät kättä. Raaka-aineen kunnioitus ja ymmärrys hoitavat loput.

Laseissa virtaavat klassiset viinit, mutta myös yllättävät natut, saket ja Kakolan Panimon oluset.

Kaskis ei pyri haastamaan ketään, vaikka hieman jengalla oleva huumori niin välillä antaa ymmärtää. Sillä vain on oma juttunsa, kuuden ruokalajin menu, joka on hyvä syy matkustaa Turkuun kauempaakin maailmalta.

Äänestäjiltä
Ehkä Suomen ainoa ravintola, joka on ollut täynnä yhdeksän vuotta putkeen. Pystyvät parantamaan tasoaan ja omaperäisyymenuttään vuosi vuodelta. Annokset ovat silmiä hiveleviä ja loistavan makuisia. Tekemisen mielekkyys ja hauskuus paistaa työskentelystä ja palvelusta.”

Kuva: Kaskis.

Kaskis
Kaskenkatu 6a, 20700 Turku
Verkossa
Facebook
Instagram

CategoriesYleinen

Facebook Comments