Turun Aurajokirannan semiklassikko Smör on listan vakiokalustoa ja suomalaisen bistrotyylin valonkantaja alusta lähtien. Restoran Smör viettää tänä vuonna 13-vuotispäiviään. Smörin konsepti on evoluution hioma ja päivitysten myötä se kestää hyvin aikaa. Smör on remontoitu tänä keväänä, mutta salissa on säilytetty kaikki se, joka on tehnyt Smörin tunnelmasta sen, mistä se tunnetaan. Myös Mikko Pakolan johtaman keittiön varustelu on pantu uusiksi.

Vaikka smöriläiset puhuvat Smör 2.0 -versiosta, ruoka ja -filosofia säilyvät samoina: keittiö ottaa vauhtia skandinaavisesta makujen puhtaudesta ja perinteisestä lähiruoka-ajattelusta. Suorat tuottajasuhteet takaavat sesongin parhaat raaka-aineet. Maku on maksimoitu ja hävikki minimoitu. Smör jaksaa aina yllättää

Neljän ruokalajin menu on muotoutunut Smörin signatuuriksi, vaikka sisältö vaihtuu parin viikon välein. Tämä pitää viinien parittamisen virkeänä. Salin ja keittiön yhteistyö saa aina positiivisia mainintoja. Tämäkin luonnehdinta on kuultu ” Kuten Turku on ainoa oikea pääkaupunki, tämä ravintola on ainoa oikea Turun ykkönen – klassikko.”

Äänestäjiltä
”Tuore, uusittu ilme. Superhyvä ruoka ja menuissa kaunis scandimeininki. Taiteellisia annoksia, joissa voi käyttää kaikkia aisteja. Etikettimäinen asiakaspalvelu sopivalla huumorilla luo hienon kokemuksen. Osa annoksista on niin herkullisia, että tekisi mieli nuolla lautanen. Hyvä syy matkustaa Turkuun.”

2021 (43)
2020 (47)

Smör
Läntinen Rantakatu 3, 20100 Turku
Verkossa
Facebook 
Instagram 

CategoriesYleinen

Facebook Comments