Luovuus kukkii kaaoksesta on jännittävimpiä uutuuksia Helsingin ravintolatarjonnassa. Eikä vain täytetyn maskottimäyrän takia, jolla on oma Insta-tili.
Kaverusten, Samu Räsäsen ja Rico Aaltosen pieni ja lämminhenkinen ravintola poikkeaa kokkivetoisista paikoista siinä, että vaikka ruoka on taidokasta, niin nyt mennään sali edellä.

LKK on ite-estetiikkaa alusta lähtien. Koska mukana ei ole sijoittajia, kaikki on hartiapankkimeininkiä: ite-remppa, kalusteet kierrätettyjä ja pään sisällä on tilaa tehdä omaa ite-juttua. Ravintoloitsijoiden tausta on salityössä Turun ja Helsingin valonkantajaravintoloissa, ei keittiössä kuten olemme tottuneet kokkivetoisista paikoista. LKK on törmäytys kotimaisen brutal bistron -tilaperinnettä ja ruokaa uudistavaa neobistroa. Ravintoloitsijat itse puhuvat matalan kynnyksen kansanravintolasta.

LKK:n usein vaihtuva lista on lyhyt. Erikoisuutena on kalojen raakakypsytyskaappi. Fiiliksellä on yhtä suuri merkitys kuin raaka-aineiden laadulla, saatavuudella tai sesongeilla. Listasta on mahdollista poimia yksi annos tai neljän ruokalajin setti lajityypin standardia alempaan hintaan. Kekseliäät viinit saa laseittain.

Äänestäjiltä
”Upean erilainen ja yllättävä ravintola, joka täyttää ravintolakentällä tyhjiön, jota harva osasi edes sanoittaa. Tätä on kokonaiselämys: virkeä tunnelma, maaginen palvelu, hullunhauska interiööri, ylihyvä taustamusiikki, kekseliäät juomat ja ajassa oleva, mutta persoonallinen ruokalinja. Täysin oma visio vailla kompromisseja.”

Luovuus kukkii kaaoksesta
Pieni Roobertinkatu 13, 00130 Helsinki
Verkossa
Facebook
Instagram 

 

 

CategoriesYleinen

Facebook Comments