Olo Collection -ravintolayhtiön uusin, parikuukautinen tulokas pomppasi heti listalle. Brasa perustuu ruoan valmistukseen avotulella Josper-grillillä. Brasassa myös raaka-kypsytyskaappirivistö on ruoan valmistusta, mutta lopulta grillaaminen on se juttu. Avotuli kypsyttää, mutta se on samalla mauste, jonka luonnetta ohjataan poltettavan puulajin ja grillitason lämpötilojen valinnoilla.

Lihan lisäksi kaapeissa myös kalat saavat raakakypsytyksen hauesta piikkikampelaan ja turskaan. Lihaa on kotimaisesta maitokarjasta karitsaan ja iberico-possuun. Riista-aikana saapuvat myös linnut. Erityisesti kalojen raakakypsytyksessä käytetään japanilaista, umamia korostavaa tekniikkaa, mutta versioituna Australiasta, josta ravintoloitsijakokki Taneli Korsialalla on työkokemusta.

Tunnistamme Brasassa aussikokki Josh Nilandin ja hänen Saint Peter -ravintolan kaikuja, sillä Brasassa käytetään kalan osia kuten eviä tai ruotoja, joita emme ole aiemmin mieltäneet käyttökelpoisiksi. Kalaan suhtaudutaan kuten britti Fergus Henderson kehotti eläinten vähemmän arvostettujen osien käyttöön Nose to Tail -filosofiassaan jo 1990-luvulla.

Ruotsin työvuosilta Korsiala on tuonut simpukoiden ja äyriäisten inkokt-tekniikan: kasvisten kypsytys tapahtuu jäähtyvässä liemessä ja lopulta kasvis grillataan.

Salista vastaava ravintoiloitsija Severi Lukkarisen viinitarjonta kaatuu vanhan maailman suuntaan, mutta natuviinit pitävät ajassa kiinni.

Äänestäjiltä
”Avauksesta lähtien rokki on soinut ja on luotu kokonaiskonsepti, johon muilla menee vuosia. Stadin uusi tulokas on kirjaimellisesti liekeissä! Upea miljöö historiallisissa kortteleissa ja paneutuva palvelu yhdistettynä ylimaallisen hyvin avokeittiössä avotulella valmistettuun ruokaan. Uudeksi ravintolaksi laaja viinilista.”

2021 –
2020 –

Brasa
Aleksanterinkatu 22, 00170 Helsinki
Verkossa 
Facebook
Instagram

 

CategoriesYleinen

Facebook Comments