Harvoin Suomessa ravintoloitsijat ilmoittavat julkisesti, että heidän ravintolansa on myynnissä ja jatkajaa/jatkajia etsitään.

Ravintola C:n hyvän akseli on ollut yhtä kuin keittiöstä vastaava Ilkka Isotalo ja salista ja viineistä huolehtiva Christina Suominen sommelier-ryhmän kera.

Johtoajatuksina ovat olleet paikallisuus, sesongit, eettisyys, raaka-aineen kunnioitus, luomu ja biodynaamisuus.

C:n lähiruoka- ja ekologisuusfilosofia vievät niin lähimetsiin, -vesiin kuin niityillekin. Tavoitteina ovat annosten oivaltavuus, tekninen osaaminen, maku, maanläheisyys, huumori, kekseliäisyys ja yllätyksellisyys. Lähiruoka tarkoittaa myös tekoja. Kaikki on läheltä: ruoka, astiat, kalusteet, ja ykkösjuttuna on käsityön arvostus.

Viinin ja ruoan parittaminen (myös natut jne.) on aina seikkailu tai klassisuuden ylistys. Laatua kaikki tyynni, jota käydään maistelemassa ja nauttimassa myös Tampereen ulkopuolelta. C on Tampereen käyntikortti vuodesta toiseen. Toivottavasti vierivä kivi ei sammaloidu ja se saa uuden jatkajan ja kehittäjän.

Äänestäjiltä
”Suunnannäyttäjä luonnonmukaisesti ja käsityönä valmistettuihin ruoka- ja juomaelämyksiin Suomessa. Poikkeuksellisen nokkelaa raaka-aine- ja tekniikkatulkintaa. Rohkeaa viiniosaamista. Tampereen kulinarismin airuen perintö tulee elämään täällä työskennelleiden kokkien seuraavissa luvuissa. Ilkka ja Christina ansaitsevat kaiken arvostuksen.”

2021 (13)
2020 (11)

Ravintola C
Rautatienkatu 20, 33100 Tampere
Verkossa 
Facebook 
Instagram 

CategoriesYleinen

Facebook Comments