Mat Distrikt on uutukainen, etelähelsinkiläinen kortteliravintola, jonka sisustustyyli ja puumateriaalivalinnat pyrkivät kertomaan, että ravintola on ollut paikalla aina. Kynnys on matalalla ja keittiö tarjoaa hillittyä skandinaavisuutta mutta neobistron artesaaniasenteella. Ravintolan kärkenä on raakakypsytetty liha, joka käy smokerin tai hiiligrillin kautta. Lihan ja kalan lisäksi tarjolla on myös asetelmaa tasapainoittavia, kokeileviin makupareihin perustuvia kasvisannoksia kauden vihanneksista.

Tärkeimpinä tekijöinä keittiössä ovat korkealaatuiset raaka-aineet ja sesonginmukaisuus. Mat Distrikt ei ponnista tyhjästä, sillä jotakin on lainattu ravintoloitsijaryhmään kuuluvien Teemu Auran ja Riku Stenrosin Albina & Aleksis -ravintolan tuottamista kokemuksista sekä Stenrosin liharavintola Meat Districtista Porvoosta.

Mat Distriktissa on innostuttu yhtä lailla natuviineistä kuin jo paikkansa löytäneiden tilojen klassikkoviineistä. Kantavana ajatuksena on viininviljelymaan laadun parantaminen sen sijaan, että viljely köyhdyttäisi sitä.

Mat Distriktin erikoisuutena on vermutteihin keskittynyt Vermuteria, jonka laaja lista pientuottajien vermutteja Italiasta ja Espanjasta kutsuu ohikulkijat negroneille ja muille vermutpohjaisille juomille jäiden kera. Vermuteilla leikitään myös ruoan kanssa.

Äänestäjiltä
”Uusi hillityn tyylikäs ravintola on niin kotoisa, että tuntuu kuin omaan olohuoneeseen astuisi. Ruoka on tajunnan räjäyttävän hyvää. Omistajatiimi on tehnyt uskomatonta työtä koronaikana avaamalla lähes täydellisen ravintolan niin asiakkaille kuin itselleen. Myös salityöskentely on vertaansa vailla Maiju ”Maikki” Åstedtin metodeilla.”

Mat Distrikt
Tehtaankatu 12, 00140 Helsinki / Helsingfors
Verkossa 
Facebook
Instagram 

CategoriesYleinen

Facebook Comments