Kim Mikkolan Inari tuli ryminällä saranapuolelta sisään ja asemoi itsensä saman tien listamme kärkeen ja kokkasi itselleen Michelin-tähden. Inari on täysin erilaista ja arroganttia omassa kategoriassaan. Visio, hulluus ja kunnianhimo ovat oikeassa suhteessa.

Mikkolalle historia näyttäytyy painolastina, jonka hän haluaa kaikkien unohtavan, mutta kaikkihan me olemme kotoisin jostakin ja Mikkola oli neljä vuotta Noman keittiössä Tanskassa. Se, mitä kutsutaan asenteeksi, löysi oman purkautumistien ja kokki on kuuma kuin hellankoukku.

Kim Mikkola ei halua Inaria kuvailtavan fine diningiksi tai millään muillakaan viime vuosikymmenien kuluneilla käsitteillä. Idea on vältellä määrittelyitä, jotta sekä oma tekeminen että asiakkaat voisivat olla avoimin mielin.

Keittiössä on kuitenkin yksi nimittäjä: niukismi eli minimalismi, jota ammennetaan niin Pohjoismaista kuin Aasiasta, joka muuttuu Inarin omaksi kumoukselliseksi ja leikkisäksi kieleksi. Kaikki ylimääräinen on riisuttu. Vähemmän on enemmän – vaikka edessä olisi seitsemän ruokalajin menu ja supersaket ja -viinit.

Kuvaavaa on, että raaka-aineiden sesongitkin menevät täällä mutkalle. Freesatun salin sujuvuudesta ja hösäämättömästä tunnelmasta vastaa Henri Hasan.

Äänestäjiltä
Täysin poikkeuksellinen makupaketti ravintolakentässä. Nyt luodaan oikeasti uutta, rohkeaa ja nerokasta linjaa. Kyky ajatella ja toimia vastakarvaan on ihailtavaa. Tinkimätön luovuus ja näkemyksellisyys sekä usko omaan meininkiin on ainutlaatuista. Ei mielistele eikä kumartele. Indie fine diningia parhaimmillaan.”

2021 (10)
2020 (3)

Inari
Albertinkatu 19 A, 00120 Helsinki
Verkossa
Facebook 
Instagram 
The Platform.Pro 

CategoriesYleinen

Facebook Comments